Един от най-големите синдикати в Италия призова за протест пред летището в Пиза в събота, след като получи сигнал от някои служители, че с полетите за помощ на Украйна се превозват оръжия и боеприпаси

Свързани новини

16.03.2022 09:30

Хуманитарните полети за Украйна са натоварени с оръжие: Протестиращи летищни служители в Италия

Видян 2283 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Един от най-големите синдикати в Италия призова за протест пред летището в Пиза в събота, след като получи сигнал от някои служители, че с полетите за помощ на Украйна се превозват оръжия и боеприпаси, а не храна и лекарства.


Няколко служители на летище Галилео Галилей отказаха да натоварят един от товарните полети, обявени като превозващи хуманитарна помощ за Украйна. В сандъците не е имало храна и медикаменти, а оръжия, боеприпаси и експлозиви, се казва в изявление на Съюза на синдикатите в базата (USB) от понеделник вечерта.



"Остро осъждаме тази откровена фалшификация, която цинично използва "хуманитарната" помощ като прикритие за подклаждане на войната в Украйна", заявиха от USB.


От профсъюза заявиха, че работниците са отказали да натоварят военните доставки, тъй като това би довело до смъртта на колегите им в Украйна - а именно тези, които работят в базите, станали мишена на руските ракетни удари, където се доставят оръжията, обработени чрез базите на САЩ и НАТО в Полша.


Франческа Донато, италиански член на Европейския парламент, коментира изявлението на Съюза, като призова правителството в Рим да "изясни" какво се случва.


Междувременно във вторник към протеста се присъединиха и докери от близкото пристанище Ливорно, които похвалиха колегите си от летището, че отстояват своите ценности.




"Заставаме на страната на украинския народ, Донбас и Русия и не искаме да бъдем съучастници в този конфликт", се казва в изявление на клона на USB в Порто Ливорно.




USB призовава контрола на въздушното движение на летището в Пиза "незабавно да блокира тези полети на смъртта, маскирани като хуманитарна помощ" За събота, 19 март, пред летището е насрочен протест под мотото "Мостове на мира, а не полети на войната".


 


Профсъюзът също така призова всички работници да откажат да товарят оръжия и експлозиви, както и за незабавно прекратяване на огъня и мирни преговори за прекратяване на конфликта в Украйна.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 17.03.2022 09:47

    Това са ценностите на ЕС и БАЙДЪНО.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

риби

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху изграждането на силни

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху