Нинова е поискала специално разрешение от ДАНС да представи доклада пред парламента

Свързани новини

08.03.2022 10:16

Който внушава, че България изнася оръжие за Украйна, застрашава националната сигурност: Нинова

Видян 2253 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


  "Днес ще направя нещо безпрецедентно, което не е правено в българския парламент.


 


Ще представя целия износ и трансфер за целия свят, откакто е избрано това правителство по държави и кои стоки, за да спре спекулацията, че България изнася оръжие за Украйна, заяви вицепремиерът и ресорен министър Корнелия Нинова.


 


По думите й тя е поискала специално разрешение от ДАНС да представи доклада пред парламента.

Тя призова да се спре с лъжата, че България изнася оръжие за една от страните в конфликта, защото това означава пряка намеса във войната, и това е лъжа. Който внушава това застрашава националната сигурност. На въпрос дали може все пак българско оръжие да попадне в Украйна, тя заяви, че нашата страна не носи отговорност да проследява пътя на оръжието.


 


Възможно е от всяка от тези дестинации, оръжията да бъдат пренасочени към Украйна или към всяка друга точка на света, но тези вторични движения не са в правомощията на страната ни. В комисията не са разглеждани такива сделки, категорична беше Нинова.



Нинова прочете списъка на държавите, които са закупили българско оръжие и подчерта, че в него я няма Украйна.


 


Към Северна Африка, Алжир и Мароко износът е на стойност 2,3 млн. лв., регионът, обхващащ Буркина Фасо, Етиопия и д.р. - 43 млн. лв., Северна Америка, Канада и САЩ - износ на стойност 71,1 млн. лв., Централна Америка и Кариби - 23 хил. лв., Централна Азия, Узбекистан - 339 хил. лв., Североизточна Азия - 53 хил. лв., Югоизточна Азия, Индонезия и Малайзия - 446 хил. лв., Бангладеш, Малдиви и Пакистан - 5,2 млн. лв., страни от Европейски съюз - общо 45 млн. лв., други страни сред които Азербайджан, Грузия, Сърбия, Швейцария и Турция - 18,7 млн. лв., Близък Изток - 317 млн. лв. 


 


Общо за времето на правителството износът, обменът и трансферът е на стойност 504,9 млн. лв.


 


 


Припомняме, че още на 26 януари от 19 минути стана ясно, че ден по-рано радарите засякоха тежко товарен самолет Ан-124 (Руслан) да лети от Бургас към Киев. Това се случи на фона на силното изостряне на отношенията между Русия и НАТО покрай бившата съветска република. Тогава нито една медия у нас не повдигна темата за полета и какво е реално е имало на борда. 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 09.03.2022 12:00

    Честно, не мога да асимилирям това малоумие което гони г-жа Нинова, а това , че тя е слабоумна напориста тъпачка е приемливо, но ДАНС да и уйдиса на акъла? Какво става в тая държава-от простотия в простотия, издънки? Искат да ни впечатлят с недомислияь ли, ами тази нещастно празноглава, упорито пакостна личност не се ли замисли, дали тези държави с които търгуваме и им изнасяме оръжия искат да се радпространяват данни за оръжията които закупуват и на каква стойност, акъла ми не го побира,ами правителството в което участва дали е съгласно с просташкия й доклад, тя е не само за уволнение, а за съд, а заедно с нея и шапкарите от ДАНС, които вместо глави носят шапки.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

стрелец