Свързани новини

12.05.2021 09:39

Хамас изстреля 130 ракети към Тел Авив

Видян 1830 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Районът на Тел Авив беше подложен на ракетен обстрел снощи- втори от началото на поредния конфликт между Израел и палестинската групировка Хамас, която контролира ивицата Газа, предаде БНР.
Общо 480 ракети са били изстреляни срещу Израел от началото на конфликта. Трима израелци са загинали при атаки край Ашкелон и Тел Авив, над 80 са ранени.
Ивицата Газа, контролирана от Хамас, е под непрекъснати бомбардировки от израелската авиация, съобщава Ройтерс. Най-малко 28 палестинци са загинали. 150 са ранени.
Израелският премиер Бенямин Нетаняху се зарече Хамас и друга групировка в Газа - "Ислямски джихад", да платят скъпо за войнствените си действия. Военният министър Бени Ганц заяви, че ще продължават да падат сгради в Газа. 13-етажен блок там, в който са се помещавали офиси на Хамас, беше унищожен напълно. Жителите в района са били предупредени час по-рано да се евакуират.
Ръководителят на Хамас Исмаил Хания заяви, че ислямистите са "готови" да отговорят, ако Израел ескалира насилието. "И ако иска да спре, също сме готови", каза Хания, цитиран от Франс прес.
От Хамас твърдят, че са изстреляли 130 ракети към Тел Авив и предградията му в отговор на израелската бомбардировка, при която по-рано тази вечер беше срината 13-етажна жилищна сграда в Газа. Съветът за сигурност на ООН се събира извънредно днес, за да обсъди продължаващите размирици между израелци и палестинци. Срещата, която ще бъде при закрити врата, е била поискана от Тунис, Норвегия и Китай.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

дева