Свързани новини

03.04.2020 12:09

Горанов: Лимит на дълга до 10 милиарда лева не е празен чек

Видян 1334 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новият лимит на дълга до 10 милиарда лева не е празен чек, заяви финансовият министър Владислав Горанов. Той представи пред бюджетната комисия в парламента параметрите на актуализацията на бюджета, предаде БГНЕС. В нея е заложено, че лимитът по новия дълг ще бъде увеличен от 2,2 милиарда лева. За да се финансира дефицитът в хазната и увеличаването на капитала на банката за развитие, са необходими 4,2 милиарда лева, предаде БНР. Останалата сума ще бъде буфер, обясни Горанов:


"Чуха се думи за празен чек, няма нищо празно в този чек, защото в момента, в който средствата постъпят в сметките на Фискалния резерв, те могат да напуснат Фискалния резерв само по три причини: за погасяване на дълг, за операции, свързани с финансиране, в смисъл придобиване на дялове и акции, както е случаят с увеличението капитала на Българската банка за развитие и за разходи. Всеки един от тези аспекти е предварително нормативно определен".


Заседанието на бюджетната комисия се провежда в пленарната зала заради мерките за ограничаване на заразата с коронавирус. Участниците в заседанието носят маски и ръкавици.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 03.04.2020 13:35

    Чудно какъв дефицит като имахме 1,5 милиарда излишък /по думите на премиера/. Много бързо изченаха нещо?

  • 001 Anonimen 03.04.2020 13:19

    Ей така от сума ти буфери раздавани на ляво и на дясно на когото трябва народът бе доведен до тотална мизерия и липса на перспектива и пълна безнадеждност за утрешния ден. Всяка година излишъци от няколко милиарда, 3 милиарда 5 г авансово за 8 машинки на хартия, 2 милиарда за некачествено и незаконно саниране, стотици милиони без резултат за водата на Перник и многобройните ремонти на ремонтите.....Безхаберно, безотговорно, ненаказано и нечовешко пилеене на народната пара и забогатяване на единици алчни плъхове

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

риби