газопровод Аджаокута-Кадуна-Кано

Свързани новини

28.04.2023 17:34

Големият нигерийски газопровод е близо до завършване

Видян 808 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тази седмица Нигерийската национална петролна компания (NNPC) обяви, че водещият проект за газопровод Аджаокута-Кадуна-Кано е почти завършен.

Проектът на стойност 2,8 млрд. долара, който има за цел значително да повиши енергийната сигурност на Нигерия, трябва да транспортира природен газ от южната част на страната до централния регион.

"Досега сме похарчили над 1,1 млрд. долара за този проект от нашите парични потоци", разкрива главният изпълнителен директор на NNPC Меле Киари по време на инспекционна обиколка на един от обектите на проекта.

"Тази компания може да финансира този проект, така че не се нуждаем от никаква подкрепа, за да реализираме този проект сега", заяви той, без да уточнява кога ще бъде завършен газопроводът. Първоначално NNPC планираше да го завърши до края на първото тримесечие на 2023 г.

При започването му през 2020 г. проектът трябваше да бъде частично финансиран с китайски заеми, но според съобщенията китайските кредитори не са били склонни да увеличат експозицията си и да финансират изграждането на газопровода.

Според източници, цитирани от Ройтерс, Нигерия е започнала да търси алтернативно финансиране за поне 1 млрд. долара от стойността на тръбопровода, като се е обърнала към други кредитори, включително експортно-импортни кредитни институции.

Дължината на тръбопровода е 614 км (382 мили), като по трасето си той ще пресича седем големи реки и десет основни пътя.


Проектът представлява първа фаза от по-широкия Транс-нигерийски газопровод (TNGP) с дължина 1300 км, който е част от правителствения план за използване на излишните газови ресурси на страната за производство на електроенергия за предприятията и домакинствата. Нигерийските официални лица обещаха, че когато проектът бъде стартиран, той ще помогне за генерирането на 3,6 гигавата електроенергия и ще подкрепи базираните на газ индустрии по трасето.

Нигерия е най-големият износител на суров петрол в Африка и притежава едни от най-големите известни запаси от природен газ в света.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид,