Според участващите страни проектите ще открият нови възможности за икономическо развитие в богатата на петрол страна и ще допринесат за сътрудничеството между Китай и Африка през 2023 г.

Свързани новини

07.04.2023 15:25

Китайската банка за развитие ще финансира железопътен проект в Нигерия

Видян 1056 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нигерийският железопътен проект от Кадуна до Кано между два от големите градове в страната намери нов финансист в лицето на Китайската банка за развитие, след като предишният китайски кредитор оттегли подкрепата си през 2020 г.  Сенатът на западноафриканската страна одобри заема в размер на 973 млн. долара, който е с 15-годишен срок и лихвен процент от 2,7%.

Китайската банка Exim Bank беше посочена през 2020 г. като кредитор за проекта за модернизация на железопътната мрежа с план за държавен външен заем от 22,8 млрд. долара, преди да се оттегли.

Сенатът одобри изменения на първоначалните условия, като намали заема от 22,8 млрд. долара на 973 млн. долара и посочи Китайската банка за развитие като нов кредитор.

Заемът, който ще бъде предоставен във валута евро, ще включва и такса за ангажимент от 0,4% и авансова такса от 0,5%.

Според председателя на Сената Ахмад Лауан споразумението с Китайската банка за развитие е само изменение на одобрения по-рано, но все още неполучен заем.

Железопътната линия от Кадуна до Кано е един от многото инфраструктурни проекти, които нигерийското правителство се опитва да финансира през последните години. Осигуряването на необходимите средства обаче е основна пречка.

Трудностите в транспорта и енергетиката на Нигерия от десетилетия спъват икономическия растеж, спъвайки разпределението на богатството в най-голямата африканска икономика, където 40 % от хората живеят под националния праг на бедността.


Новоизбраният президент Бола Тинубу обещава да се справи с многобройните предизвикателства пред Нигерия, сред които са инфлацията и кражбата на петрол.

Китай е допринесъл значително за развитието на инфраструктурата в Нигерия, включително за дълбоководното пристанище Леки, най-голямото в Западна Африка, и за проекта "Синя линия" на железопътния масов транспорт в Лагос - първата лекотоварна железница с електрическо захранване в Западна Африка. Според участващите страни проектите ще открият нови възможности за икономическо развитие в богатата на петрол страна и ще допринесат за сътрудничеството между Китай и Африка през 2023 г.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид,