В писмото се казва конкретно, че украинците се нуждаят от повече средства за противовъздушна отбрана, бронирани верижни машини - включително танкове - и боеприпаси за танкове и артилерия. Доставката на оръжейните системи създава и "последващо задължение" за осигуряване на боеприпаси, сервиз и поддръжка, допълва министерството на финансите.

Свързани новини

01.04.2023 07:23

Германия ще увеличи значително военната помощ за Украйна: Spiegel

Видян 5631 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тежките загуби на техника в битките означават, че украинската армия се нуждае от повече танкове, артилерия и противовъздушна отбрана, както и от тяхната поддръжка, се казва в писмо на немското министерство на финансите до парламента, разкрито от Der Spiegel.


Според германското издание министърът на финансите Кристиан Линднер е писал до Бундестага, като парламентарната бюджетна комисия се е събрала на тайно заседание, за да разгледа искането му. Той иска още 3,2 млрд. евро (3,47 млрд. долара) за тази година и още 8,8 млрд. евро (9,54 млрд. долара) за "текущи ангажименти", в допълнение към 2,2 млрд. евро (2,39 млрд. долара), които вече са похарчени за Украйна.


Поради големите материални загуби на украинските въоръжени сили са необходими нови доставки на материали", пишат от Министерството на финансите, като твърдят още, че е необходимо незабавно да се сключат редица договори за доставка и поддръжка на "устойчиво оборудване" на киевската армия, основано на нуждите.

В писмото се казва конкретно, че украинците се нуждаят от повече средства за противовъздушна отбрана, бронирани верижни машини - включително танкове - и боеприпаси за танкове и артилерия. Доставката на оръжейните системи създава и "последващо задължение" за осигуряване на боеприпаси, сервиз и поддръжка, допълва министерството на финансите.

Допълнителните разходи са "обективно неизбежни", твърди Линднер, тъй като "без постоянна подкрепа за Украйна съществува сериозна опасност тя да загуби" в конфликта срещу Русия, "с непредвидими последици за мира в Европа".


Въпреки това Линднер не иска да подаде допълнително искане за бюджет за това финансиране, а иска от депутатите да намерят неизразходвани средства в други ведомства, включително средства, подходящи за справяне с пандемията Covid-19, според Spiegel.


Запитан за разкритията на "Шпигел, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че решението на Берлин да увеличи помощта за Киев "не вещае нищо добро".

"Настоящите отношения между Русия и Германия оставят много за желаене", добави Песков. "Германия взема активно участие в напомпването на Украйна с оръжие, като пряко и косвено повишава нивото на своето участие в конфликта".

Руското министерство на отбраната изчисли, че до края на 2022 г. САЩ и техните съюзници са похарчили над 100 млрд. долара за подсилване на украинската армия. Множество западни официални лица публично заявиха, че Русия "трябва да загуби" или да бъде "стратегически победена", като същевременно настояваха, че техните държави всъщност не участват в конфликта.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес може да се наложи да вземете трудни решения

Днес може да се наложи да вземете трудни решения,