Шефът на НАП Румен Спецов е продал фирмата си, знаейки, че има 1,5 млн. лв. данъчни задължения, а в продължение на три месеца министърът на финансите Асен Василе е прикривал това, предаде бТВ.


Това каза на брифинг Христо Гаджев от ГЕРБ. Той обясни, че в продължение на три месеца са чакали отговор от Министерството на финансите, свързан с данъчната проверка на фирмата на шефа на НАП.


Отговор от финансовия министър е получен в 18:15 ч. в сряда след края на работния ден.


„С едно изречение Василев казва: „Г-н Румен Спецов на 17 март 2016 г. е поучил и подписал ревизионния доклад на фирмата "Гранекс Трейдър". Още юни месец, когато Спецов бе назначен ч за шеф на НАП, ние изразихме съмнение, че той е получил този доклад и е знаел, че дължи 1,5 млн. лв. на хазната. Въпреки това е продал фирмата си на друго лице. Издирвахме новият собственик на фирмата, но той е неоткриваем", заяви Гаджев.


"В различни свои интервюта Асен Василев казваше, че ако това се окаже вярно, той ще уволни Спецов. Очевидно е знаел, но е изчаквал вече да не бъде служебен министър, за да каже истината. Все пак истината излезе наяве", допълни той.


По думите на Гаджев оттук нататък основният въпрос е