Свързани новини

18.09.2014 15:19

ГЕРБ с двойно по-голям процент от БСП на изборите

Видян 1606 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

БСП е заплашена за втори път през последните 70 години да остане трета политическа сила на изборите. Досега това се е случвало само веднъж – през 2001 г., когато лидер беше Георги Първанов и столетницата се класира след НДСВ и СДС.


Напудрените рейтинги в медиите горчат, но реалните са доста по-неприятни за левицата. Ако изборите бяха днес, тя щеше да има двойно по-нисък резултат от ГЕРБ. Разликата между двете партии официално е представяна като около 10%, но реално е 15-17%.


Така е доста вероятно левицата да се изравни или дори да падне под третия голям играч ДПС. Освен желязна организация, и календарът помага на партията на Местан да надуе платната, тъй като тя очаква голям поток към урните по време на мюсюлманските празници на 5 октомври в Турция.


Старите пушки в БСП вече изчислиха на базата на сондажите, че загубата спрямо резултата от последните парламентарни избори през 2013 г. ще бъде най-малко 300 000 гласа. Това означава вместо около милион, вотовете за левицата да бъдат под 700 000. Някои скептици очакват да се заковат на кота 600 000.


При това положение, за да изглежда по-прилично резултатът, в БСП ще се молят да излязат истина прогнозите за избирателна активност около 45%. При 3 милиона гласували, това ще значи около и над 20% за червените.


Другата молитва ще бъде да няма много на брой малки партии, прескочили 4-те процента. Ако само големите и реформаторите минат чертата, групата в следващото НС, командвана от Михаил Миков ще бъде общо-взето толкова голяма, колкото и досегашната. В случай, че и ПФ, и АБВ, и ББЦ се окажат над заветната граница обаче, червените депутати ще бъдат около и под 60.


Най-голяма е трагедията в София. Очакванията в момента са за три пъти по-малко депутати, отколкото социалистите имаха след последните избори през 2013 г. Така БСП може да разчита на 5 (максимум 6) представители от трите многомандатни района в столицата. Никой не си прави илюзии, че бройката гласове ще бъде много по-различна от подадените на евроизборите преди 4 месеца 65 200 бюлетини за червените.


Основна причина за това, което се случва с БСП е липсващата кампания, което на Позитано наричат още „няма връзка с главния мозък”. Вече за всички е очевидно, че председателят Миков не успява да създаде елементарна организация и му липсва всякакво отношение към работата с медиите. Което пък може да се окаже за него билет за експресно сваляне от поста след очертаващия се разгром пред урните.   



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Въздържайте се от сложни решения с продължително влияние

Въздържайте се от сложни решения с продължително