ГЕРБ започва детайлен анализ не само на изборните резултати. В следващите няколко дни партията ще формулира позицията си дали ще остане част от "сглобката" или не.

Свързани новини

08.11.2023 11:46

ГЕРБ решава в събота за подкрепата към кабинета

Видян 698 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ГЕРБ започва детайлен анализ не само на изборните резултати. В следващите няколко дни партията ще формулира позицията си дали ще остане част от "сглобката" или не.

За целта днес ще заседават структурите в София, утре - Изпълнителната комисия, а в събота във Велико Търново е насрочено Национално съвещание на ГЕРБ. В старата столица ще присъстват всички избрани кметове на общини, всички областни ръководители на партията, както и парламентарната група, предаде БНТ.

    "Подкрепата, която дадохме за правителството, се основаваше на два темела – управленска и законодателна програма", каза председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова в изявление пред централата на партията.

В момента сме се фокусирали върху това дали се изпълняват всички записани в програмата ангажименти от страна на изпълнителна и на законодателната власт. На пръв прочит има сектори, в които има трайно неизпълнение на програмата, заяви Атанасова.

    "Управленската програма на България за този мандат е за 18 месеца. В момента сме се фокусирали върху това дали се изпълняват всички записани в нея ангажименти от страна на изпълнителната и законодателната власт. Смятам, че този анализ ще продължи още няколко часа, но на пръв прочит има сектори, в които има трайно неизпълнение на записаните ангажименти в Управленската програма.

    Не искам да обявявам конкретни сектори и министерства, защото решихме, че председателите на комисиите ще поканят министрите, които отговарят за конкретните политики, и там, където им категорично забавяне и неизпълнение, ще потърсим отговори защо се е случило това.

    Ние считаме, че като законодателна власт и част от мнозинството сме изпълнили всички ангажименти по ПВУ, като миналата седмица прекъснахме ваканцията, за да можем да отхвърлим ветото, наложено върху Закона за енергетиката, който пък е част от ПВУ. Тогава нашите некоалиционни партньори предпочетоха да бъдат по места в избирателните си райони, а не да работят в пленарна зала.

    В този смисъл, а и защото предстои сериозно обсъждане на данъчните закони и Закона за държавния бюджет, който се подготвя без участие на нашата ПГ и нашите експерти, тепърва ще правим анализ за единна позиция на партията какво ще подкрепим и какво не, и колко от всички големи инфраструктурни проекти желаем да видим заложени в него", допълни Атанасова.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

риби