"Когато има алтернатива, когато има отговорен път да се излезе в едно по-добро управление, ние решително ще го направим. За момента не виждам отговорна алтернатива, на която може да се заложи ”, заяви ден по-рано съпредседателят на ППДБ Христо Иванов по повод думите на Борисов. "Ако в крайна сметка се сблъскаме челно по основните ни приоритети, отиваме на избори",  каза преди дни и другият лидер на формацията Атанас Атанасов.

Свързани новини

07.11.2023 17:49

ГЕРБ, ДПС и Радев свалят Сглобката?

Видян 5332 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За разваляне на некоалицията се договориха Дондуков 2, ГЕРБ и ДПС, твърди ПИК. Според изданието още преди дни президентът Румен Радев е събрал бившите си служебни министри и им даде сигнал “да имат готовност”. В същото време емисари от Козяк отчаяно обикалят партийните централи в опит да спасят сглобката.


Според ПИК развръзката трябва да стане ясна до края на тази седмица.
Напомняме, че по-рано лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се закани, че "сглобка няма да има", но първо ще свика партията си утре, за да се допита. Причината са отминалите местни избори, на които ППДБ се съюзиха с формации извън т. нар. некоалиция въпреки подкрепата на Борисов за Васил Терзиев след молба на К. Петков, която фактически осигури трудната победа с 1% в София. “Обединиха се и играха срещу нас. Ако трябва да направя някакво обобщение, имаме нова сглобка. Партиите, които подкрепят Русия и Путин. Обединиха се ПП, Възраждане и БСП. Лично от мен ще бъде огласено пред всички наши партньори в Европа - вече има нова коалиция", отсече той. Борисов отправи подобна закана и в седмицата между двата тура. "Ако продължаваме да стоим в правителството, ще загубим европейските избори през пролетта", сочи анализ на ръководството на ГЕРБ, цитиран от ПИК.


“Трябва да има лидерска среща”, заяви сега премиерът Николай Денков. „Предизборните критики, заплахи и коментари трябва да приключат и да продължим да работим нататък. Трябва да влезем в работен режим, защото има много работа за вършене“, призова той.


“Надявам се да има ротация, защото има програма, която трябва да бъде изпълнена и тя е до края на другата година”, каза Денков. “Дали отново ще бъда премиер след една година зависи от това дали ще има приоритети - повишаване на качеството на живот и решаване на демографската криза в България. Ако тези приоритети присъстват, с удоволствие бих се включил отново”, посочи той.


Темата за диалога в на т.нар. некоалиция коментира и съпредседателя на ППДБ Кирил Петков. “Ще бъдем заедно в зала, не бягаме от разговори”, заяви пред журналисти той в отговор на въпрос дали ще има лидерска среща. “Ние си говорим спокойно, дори и да си кажем неща, които са проблематични”, добави той. Относно живота на кабинета, заяви, че дълъг хоризонт вижда „само и единствено, ако нещата, които са важни за приоритетите, които сме си сложили, продължават да се изпълняват".


"Когато има алтернатива, когато има отговорен път да се излезе в едно по-добро управление, ние решително ще го направим. За момента не виждам отговорна алтернатива, на която може да се заложи ”, заяви ден по-рано съпредседателят на ППДБ Христо Иванов по повод думите на Борисов. Прави впечатление, че ГЕРБ напада ПП, но не и ДБ, с чиито лидери беше в коалиция и през 2014-2017 г. Самият Иванов беше министър в Борисов 2. "Ако в крайна сметка се сблъскаме челно по основните ни приоритети, отиваме на избори",  каза преди дни и другият лидер на формацията Атанас Атанасов.


По-рано от ДПС настояха за диалог. “Призовавам лидерите веднага да престанат с ултиматумите, защото неделя ще мине и трябва да седнат на една маса и да управляват заедно”, настоя шефът на ПГ на Сараите Делян Пеевски в седмицата между двата тура. След недеяля обаче от движението още не са направили никакъв коментар за последната заявка на Борисов и бъдещето на сглобката.



Егор Глазунов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей