Свързани новини

11.09.2020 14:09

ГЕРБ+ДПС искат Дума - сърцето на БСП, чрез Гестапото

Видян 12646 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

          Бившият временен началник на отдел в ДС Димитър Иванов - Гестапото, който веднъж фалира вестник Дума - сърцето на БСП, се готви отново да стане негов издател, а депутатско място от БСП се обещава на спътницата му Светлана Шаренкова, на чийто път, напомнящ по драматизъм книгата Съдба на куртизанка, разказваме отделно - от искането за бутането на Паметника на съветската армия като общински съветник на СДС преди 27,5 г. до наши дни, сме посветили отделен художествено - творчески опус. Странно е, че червената партия забрави за 90-ия рожден ден на създателя на Дума и съхранител на БСП Стефан Продев (във вторник 15.09 е неговата поредна годишнина). Явно е забравила и думите му за червените мобифони, на които не трябва да се оставя неговото дело и Партията.

Когато ги произнесе, той имаше предвид точно Иванов - Гестапото, по онова време вицепрезидент на Мултигруп - фирмената империя на ДС, захранваща ДПС - именно другият вицепрезидент на групировката изплати хидроинженерския хонорар на Доган.

С какво се занимаваше фирмата, управлявана от ДС-кадъра Арес като част от холдинга, освен с доста скандалната по онова време търговия на петрол, от която в хазната се отчиташе минимум - с внос на ТУРСКИ автомобили. И с интересно източване на държавния фонд 1300 г. България с шеф Шаренкова - според официалния доклад на финансовия контрол - 564 494 нови лв., отклонени без документи към фирми от съзвездието на Иванов. Включително най-вече на датите на 11-14 февруари 1997 г. - седмицата след сдаването на мандата от БСП на 4 февруари и преди застъпването на служебния кабинет на Софиянски.


 ВИЖ ДОКУМЕНТИ ТУК!


Разтресени от проверките по времето на Костов обаче, създателите на Генералското движение се окопитват с падането му и правят 2 удара при идването на Царя - посредничество при продажбата на Топлофикация - Русе на руска фирма, след което се оказват първи русофили, а с числото на милионната комисионна в зелено са наясно всички в БСП, и признатото от движението ходатайстване пред Симеон бодигардът му Бойко Борисов да стане главен секретар на МВР. Ама вестник Дума фалира с издател Иванов същата година? Това няма значение за приятелския кръг. Със своя ВЕАС Европа той завлече в следващите години с огромни суми всички други издатели у нас!

Станал премиер, още с първия си внесен проектозакон от неговата партия ГЕРБ Борисов връща жеста на Гестапото - той беше гласуван и влезе в сила като Закон за културното наследство, който легитимира колекциите на Васил Божков и Димитър Иванов. Инвентаризацията на фонд 1300 г. България от споменатия по-горе доклад, който притежаваме,  показва, че


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак