Свързани новини

10.09.2020 15:35

ДПС спаси ГЕРБ с кворума на НС

Видян 2837 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Депутатите от ДПС гарантираха кворума за началото на парламентарното заседание в четвъртък сутринта, но след два часа промениха решението си, излязоха от залата и Народното събрание трябваше да прекъсне работа, предаде Медиапул.


Необходимият кворум в парламента в четвъртък първо бе подсигурен безпроблемно с гласовете на ГЕРБ, ДПС, "Обединени патриоти", "Воля" и част от независимите депутати. Общо 127 депутати се регистрираха за началото на пленарното заседание при необходими 121 гласа. Единствено депутатите от БСП отсъстват.


През това време пред сградата на парламента вече се бяха събрали стотици протестиращи, които скандаираха "Оставка". В тази атмосфера парламентът прие процедурни правила за избор на нов председател на Централната избирателна комисия (ЦИК), след като преди дни Стефка Стоева подаде оставка.


Кандидатите ще бъдат изслушани на открито заседание на правната комисия. Те трябва да са юристи и да не са работили за бившата "Държавна сигурност". Очаква се единствено управляващите да предложат кандидат. Изборът трябва да приключи до края на септември.


При гласуването на правилата лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ обяви, че повече от година Народното събрание не разглежда сигнал за несъвместимост на длъжности на един от членовете на изборната комисия, когото е избрал. Карадайъ не пожела да каже пред журналисти срещу кого е сигналът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог