С емисията на права Aston Martin набра 654 млн. британски лири (приблизително 723,3 млн. долара), съобщи автомобилният производител.

Свързани новини

02.01.2024 11:05

Geely купи 7,6% дял в Aston Martin

Видян 690 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Aston Martin привлече Geely като нов инвеститор. Както е описано в регулаторно заявление, Geely е придобила 7,6% от акциите на Aston Martin. Платената сума не е оповестена, съобщи motorauthority.com.

Делът се присъединява към съществуващите големи дялове, притежавани от Geely в Mercedes-Benz, Polestar и Volvo. Китайският автомобилен гигант контролира и редица частни автомобилни производители, включително Proton и Lotus.

Държавният инвестиционен фонд на Саудитска Арабия, известен като Публичен инвестиционен фонд, също участва в емисията права. Фондът е придобил 18,7% от акциите, което го прави вторият по големина акционер на Aston Martin, след 19% на Yew Tree и преди 9,7% на Mercedes-Benz. Yew Tree е консорциум, ръководен от модния магнат Лорънс Строл, настоящ председател на Aston Martin и баща на пилота на Aston Martin във Формула 1 Ланс Строл.

С емисията на права Aston Martin набра 654 млн. британски лири (приблизително 723,3 млн. долара), съобщи автомобилният производител.

"Радвам се, че успешно завършихме това трансформационно набиране на капитал, което значително укрепва финансовото ни състояние и подобрява пътя ни към устойчив положителен свободен паричен поток", каза Строл в изявление.

Половината от набраните средства ще бъдат използвани за намаляване на дълговете на Aston Martin, а останалата част ще бъде използвана за разработване на продукти, както и за натрупване на парични средства, които могат да осигурят на компанията ликвидност в случай на икономически сътресения.

Новите продукти в Aston Martin включват актуализации на спортните автомобили с преден двигател през 2023 г. , хиперавтомобил Valhalla през 2024 г. и електрически автомобил през 2025 г. Електрическият автомобил е потвърден като спортен автомобил. През 2026 г. се очаква да се появи електрически SUV.


 


 


 


 


 


 


 



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион