Преди това Белгия забави усилията на западните съюзници да забранят руските диаманти, като предупреди, че ако ембаргото бъде прието, Антверпен, през който минават 90% от скъпоценните камъни в света, рискува да загуби бизнеса си в полза на Дубай.

Свързани новини

26.10.2023 12:12

Г-7 ще обяви забрана на руските диаманти

Видян 756 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Забраната за внос на руски диаманти от страна на Г-7 ще бъде публикувана до края на този месец, последвана от предложението на ЕС за 12-и пакет от санкции срещу Москва, съобщи Ройтерс, позовавайки се на дипломатически източници.

"Сега се нуждаем от окончателната благословия на Г-7, преди след това да преведем тези елементи в правни текстове на европейско равнище", заяви дипломат от ЕС пред изданието.

Г-7, в която влизат Канада, Франция, Германия, Япония, Италия, Обединеното кралство и САЩ, обяви, че планира да наложи ембарго върху прекия и непрекия внос на руски диаманти след дълъг период на дебати в рамките на групата.


Преди това Белгия забави усилията на западните съюзници да забранят руските диаманти, като предупреди, че ако ембаргото бъде прието, Антверпен, през който минават 90% от скъпоценните камъни в света, рискува да загуби бизнеса си в полза на Дубай.

Сега обаче страната предложи своя собствена забрана на диамантите. Според белгийското предложение Г-7 може да въведе система за проследяване на диамантите, подобна на международната система за обмен на съобщения между банките SWIFT. Впоследствие механизмът ще попречи на диамантите с произход от Русия да навлязат на световните пазари.


 Досега вносът на руски необработени диаманти беше забранен от САЩ, Обединеното кралство, Канада и Нова Зеландия. Вашингтон обаче разрешава закупуването на скъпоценни камъни, които са добити в Русия, но са обработени в други държави.

Междувременно Русия пренасочва търговията си с диаманти към алтернативни пазари, включително Китай, Индия, ОАЕ, Армения и Беларус.

По-рано този месец медиите съобщиха, че Г-7 е ограничила достъпа до своя пазар на руски диаманти от един карат и повече, обработени от индийски шлифовачи. Групата добави, че няма нищо против търговците да купуват необработени диаманти от Русия, да ги шлифоват и да ги продават на всеки друг пазар.


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 ТАСС 26.10.2023 12:50

    Очаквам Г-6 да ограничи и вносът на ракети „САРМАТ“ !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Обстановката до голяма степен ще е непредсказуема

Обстановката до голяма степен ще е непредсказуема.