Заемът е под условие, което означава, че Ford все още трябва да изпълни определени изисквания, преди да получи достъп до средствата. Нито Форд, нито Министерството на енергетиката уточняват тези условия. Освен това размерът на заема е до 9,2 млрд. долара, но Форд може да използва по-малко от тази сума

Свързани новини

23.06.2023 17:34

Ford получава заем от 9,2 млрд. долара от правителството на САЩ

Видян 746 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ford и южнокорейският му партньор за производство на батерии SK On ще получат заем от 9,2 млрд. долара от Министерството на енергетиката на САЩ като част от усилията на президента Джо Байдън за увеличаване на производството на електромобили в САЩ, предаде CNN.

Съвместното предприятие на Ford и SK, BlueOval SK, ще използва средствата за изграждане на три завода за производство на батерии за електромобили - два в Кентъки и един в Тенеси.

През 2021 г. Ford обяви, че ще изгради заводи за електромобили и батерии в двата щата. По това време компаниите заявиха, че ще инвестират общо 11,4 млрд. долара в проекта. Ако бъде завършен, това ще бъде най-голямата единична производствена инвестиция, която Ford някога е правил от основаването на компанията през 1903 г., според автомобилния гигант. Освен трите завода за батерии, обектът ще включва и фабрика за производство на електрически камиони.

Заемът е под условие, което означава, че Ford все още трябва да изпълни определени изисквания, преди да получи достъп до средствата. Нито Форд, нито Министерството на енергетиката уточняват тези условия. Освен това размерът на заема е до 9,2 млрд. долара, но Форд може да използва по-малко от тази сума.

Според Министерството на енергетиката средствата по заема ще осигурят 5000 работни места в строителството в двата щата и в крайна сметка 7500 работни места за персонала в трите завода. Заемът ще бъде част от програмата на DoE за заеми за производство на превозни средства с усъвършенствани технологии - програма на стойност 25 млрд. долара за намаляване на зависимостта на САЩ от петрола и намаляване на въглеродните емисии.



 На снимката: Задвижвани с батерии камиони F-150 Lightning на Ford Motor Co. в процес на производство в Центъра за електрически превозни средства в Руж, Диърборн, Мичиган, на 20 септември 2022 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог