NBC цитира един респондент от Демократическата партия, който твърди, че "президентът трябва да отразява възрастовата група в страната" и че и Байдън, и Тръмп "трябва да се пенсионират".

Свързани новини

29.04.2023 07:04

Повечето американци не желаят Байдън или Тръмп за президент: Проучване

Видян 9860 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мнозинството от американците не желаят Джо Байдън или Доналд Тръмп да се кандидатират за президентския пост през 2024 г., сочи скорошно проучване. Половината от анкетираните, които смятат, че настоящият президент не трябва да се стреми към втори мандат, посочват напредналата му възраст като "основна" причина.


Припомняме, че на 25 април в специално видеообръщение Байдън обяви намеренията си да остане в Белия дом още четири години.

NBC News сподели резултатите от проучване, което проведе сред 1000 души от 14 до 18 април.

От анкетираните 70% са заявили, че не искат Байдън да се кандидатира за още четири години в Овалния кабинет. Този брой е спаднал до 51% за избирателите на Демократическата партия.

Сред анкетираните 60%, включително една трета от републиканците, са заявили, че са против Тръмп да се кандидатира за президент през 2024 г.


Обяснявайки своите предпочитания, около половината от респондентите, които не искат Байдън да се кандидатира, твърдят, че възрастта на настоящия президент е "основна" причина.

NBC цитира един респондент от Демократическата партия, който твърди, че "президентът трябва да отразява възрастовата група в страната" и че и Байдън, и Тръмп "трябва да се пенсионират".

На 80-годишна възраст Байдън вече е най-възрастният държавен глава в историята на САЩ. В деня на изборите през 2024 г. той ще бъде на 82 години, а в края на хипотетичния втори мандат - на 86.

Тръмп, който изпълняваше длъжността президент от 2017 до 2021 г., в момента е на 76 години.

Проучването обаче илюстрира, че повечето привърженици на демократите и републиканците изглеждат лоялни съответно към Байдън и Тръмп, въпреки техните предполагаеми недостатъци.

Сред анкетираните 88% от демократите са заявили, че със сигурност или вероятно ще гласуват за действащия президент, ако той се кандидатира през 2024 г.

В лагера на републиканците две трети от гласувалите на първичните избори са заявили, че застават зад Тръмп въпреки обвиненията в престъпления, които му се повдигат. Според проучването 68% от републиканците смятат, че разследванията на предполагаемите прегрешения на 45-ия президент на САЩ са политически мотивирани.

При наличието на подобни настроения, преобладаващи сред гласоподавателите на ГП, Тръмп изглежда има комфортна преднина пред останалите претенденти за републиканската номинация, твърди NBC News.

Резултатите изглежда съвпадат с тези от подобно проучване, проведено от Асошиейтед прес между 13 и 17 април.

В тази анкета се посочва, че по-малко от 50% от демократите искат Байдън да се кандидатира за втори мандат. Тези настроения са особено разпространени сред младите демографски групи, показва проучването.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 30.04.2023 00:55

    мифтачийски , кантарджиев , кунчев и бабичките ваксинаторки продължават да се опитват да изкарват парици от злощастните ваксини, убили и инвалидизирали толкова хора

  • 001 Anonimen 30.04.2023 00:52

    антон тонев коремен хирург искал да изключи инфекциониста доц Мангъров от лекарската гилдия, защото казал истината за отровните ваксини, Мангъров е спечелил всички дела срещу него, а това хитровато и полуграмотно докторче - в Англия хирурзите ги нямат за доктори - иска да седне на стола на МЗ

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще