Инфекциите с Covid-19, хоспитализациите и смъртните случаи в САЩ са спаднали до най-ниското си ниво от месеци насам, като постепенно намаляват от появата на варианта Omicron.

Свързани новини

28.04.2022 10:17

Фаучи обяви края на "пандемията" в САЩ

Видян 1204 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съветникът на Белия дом по въпросите на Ковид Антъни Фаучи заяви, че "пандемичната фаза" на епидемията от коронавирус в Съединените щати най-накрая е приключила, като се позова на спада в броя на ежедневните инфекции и хоспитализации, но същевременно предупреди, че здравната криза все още не е приключила.




В интервю за PBS NewsHour във вторник Фаучи изрази известен оптимизъм относно перспективите за пандемията в САЩ.




"Със сигурност в момента в тази страна сме излезли от фазата на пандемията", каза той. "А именно, че нямаме 900 000 нови инфекции на ден и десетки, десетки и десетки хиляди хоспитализации и хиляди смъртни случаи. В момента сме на ниско ниво. "


 


Така че, ако питате: "Излязохме ли от фазата на пандемията в тази страна?" - излязохме.




Въпреки това Фаучи предупреди, че "няма да изкореним този вирус", но предположи, че може да е възможно да се поддържат инфекции на "много ниско" ниво чрез периодични ваксинации. Той обаче не уточни колко често ще са необходими новите инжекции.


 


 


"Може да е всяка година, може да е и по-дълго, за да поддържаме това ниво ниско. Но в момента не сме във фаза на пандемия в тази страна", продължава Фаучи и добавя: "Пандемия означава широко разпространена в целия свят инфекция, която се разпространява бързо сред хората. "


 


Въпреки по-розовите си оценки в разговора с PBS, миналия месец Фаучи предупреди, че новите варианти на коронавируса, които се появяват в САЩ, могат да принудят страната да се върне към мащабни ограничения, като например блокиране, твърдейки, че американците не могат просто да кажат: "Свършихме. Ще продължим напред. "


 


 


В отделни коментари за Associated Press в сряда съветникът по Ковид въпросите заяви, че САЩ са в "много, много по-добро положение", отколкото миналата година, и че въпреки рязкото увеличаване на броя на случаите през миналата зима "сега сме забавили темпото и сме преминали към по-контролирана фаза".




Въпреки това той настоява, че "не можем да свалим крака от педала", като призовава здравните служители да бъдат нащрек за "друг вариант, който може да доведе до друг потенциален скок".




Инфекциите с Covid-19, хоспитализациите и смъртните случаи в САЩ са спаднали до най-ниското си ниво от месеци насам, като постепенно намаляват от появата на варианта Omicron. Около две трети от американците, които отговарят на условията, вече са ваксинирани, а в сравнение с по-ранните фази на пандемията са налице все повече ефективни лечения, включително моноклонални антитела, възстановителна плазма и антивирусни терапии.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

рак