Свързани новини

07.11.2012 16:12

Фандъкова: Изпълняваме проекти за над 2 млрд. лева

Видян 1754 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столична община от 2007 до 2013 г. е изпълнила или е в процес на изпълнение на 71 проекта с европейско финансиране на обща стойност над 2 млрд. лева. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова на работна среща между екипа на Областен информационен център (ОИЦ) – София и кметовете от районите на град София и на общините от София област, предаде Фокус. От тях 1,25 млрд. лева са безвъзмездни и останалите са съфинансиране, съответно национално и общинско. Това е огромен обем и ресурс, който влиза директно в града - резултатите могат да се видят да се пипнат, каза Фандъкова. Най-големите проекти са известни на всички – за метрото няма какво да говорим, първият етап от изграждането на интегрираната система за третиране на битови отпадъци - това са проекти, които ни правят достойни членове на ЕС по всички правила и стандарти, каза Фандъкова. 

Много важни са проектите, свързани с канализацията. Голяма част от тях също са по ОП „Околна среда”. Най-голям брой проекти имаме по ОП „Регионално развитие”, но най-голям ресурс сме получили от ОП „Транспорт” и ОП „Околна среда”, каза още Фандъкова. 

Когато се изпълняват европейски проекти, най-важен е контролът. Областният информационен център е направен, за да обслужва цялата област, а не само София. Важно е да имаме информация за възможностите за кандидатстване по европейски програми, за да можем да се възползваме от тези възможности. Трудно е и е нужно да се натрупа опит, най-важен е административният капацитет и този център може да бъде място, където да се обменят добри практики и опит между различните общини и райони, каза Фандъкова. Тя посочи, че ще настоява през следващия програмен период районните кметове да могат бъдат бенефициенти по европейски проекти, за да има повече реализирани проекти. 

Областен информационен център (ОИЦ) е изграден с европейско финансиране. В него са вложени близо 600 000 лева и той трябва да работи, каза още столичният кмет. 



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог