Свързани новини

16.10.2012 10:32

Фандъкова: Маршрутките ще останат, докато се използват активно

Видян 1380 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Служители на Държавната автомобилна инспекция се захващат със задачата да се уверят в техническото състояние на маршрутните таксита в столицата. Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че е разпоредила проверки на всички маршрутки в града.


Повод за мярката стана инцидент от събота, при който маршрутка се подпали и изгоря по пътя за Витоша. Произшествието се размина без жертви и пострадали. Градоначалникът изтъкна пред медиите, че по нейно мнение маршрутните линии, като вид градски транспорт, са на доизживяване, въпреки че има хора, които все още го използват. 

"Докато гражданите ползват тази услуга активно, няма да ги лишим от нея" - увери все пак Фандъкова и допълни, че всички технически неизправни маршрутни таксита ще бъдат спирани от движение. Коментарът на столичния кмет бе направен на 15.10 по време на проверка на археологически разкопки около Западната порта на Сердика, съобщи novinite.bg. 

Йорданка Фандъкова обяви, че археолозите са разкрили многоцветна подова мозайка от римската епоха. Находката с площ от около 40 кв. метра се намира в монументална сграда, открита за първи път в периода 1975-1980 г. при първото археологическо проучване на обекта, което остава незавършено. Според кмета вероятно става въпрос за една много голяма базилика, която продължава и под улица "Вашингтон". По думите й това означава, че археолозите ще продължат своята работа и под улицата, за да бъде разкрито богатството на София. 




Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

ДА! Комат в името на формата

ДА! Комат в името на формата

Къде отивате, ако сте в София през ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

лъв