Свързани новини

16.11.2010 16:42

Еврото бута ЕС към пропастта

Видян 1616 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ЕС няма да оцелее, ако не успее да преодолее кризата с дълга в Еврозоната и стабилността на общата валута, предупреди президентът Херман ван Ромпой, съобщи АФП.


„Ние се намираме в криза на оцеляването. Трябва да работим, за да оцелеем заедно с Еврозоната. Ако това не се случи, то и ЕС няма да продължи съществуването си”, каза Ван Ромпой през финансовите министри от Еврозоната в Брюксел.


Часове преди това рухна и последната надежда да бъде постигнато споразумение за бюджета на ЕС. Това се случи заради отказа на държавите-членки да предоставят на евродепутатите повече правомощия в бъдещите преговори за бюджета от 2013 до 2020 г. Тревожните сигнали допълнително охладиха очаквания на инвеститорите за решаването на кризата с дълга на Ирландия и Португалия. Така ЕК трябва да изготви ново предложение, като първите месеци на 2011 г. ще бъдат финансирани от допълнителните резерви на настоящия бюджет, допълни EU Observer. „Новината, че нямаме бюджет е крайно негативна, но ние ще следваме  процедурите, без да бързаме излишно“, заяви председателят на ЕП Йежи Бузек.


Изказванията на Ван Ромпой и Бузек веднага дадоха сила на долара, който поскъпна рекордно спрямо еврото. Вчерашните сделки се сключваха на нива $1,36 за €1, показа проверка на 19`. От друга страна, ръстът на доходността на американските държавни облигации книжа подкрепи зелените пари и спрямо йената.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион