Свързани новини

08.08.2016 11:50

Европейска заповед за арест на турчина, убил мотористи у нас

Видян 1504 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За турският гражданин Фарук Бекташ, който прегази и уби на място семейство мотористи - Бойко и Таня Бойкови, край Драгоман, е изготвена Европейска заповед за задържане, съобщиха от Софийската окръжна прокуратура.

Бекташ прегази мотористите на 24 юли. Няколко дни по-късно Софийският окръжен съд реши да го остави под домашен арест. Пред съда защитата на турския гражданин, който живее в Германия, представи договор за жилище в кв. „Враждебна", сключен на 27 юли.

На 4 август полицията в София обяви, че Фарук Бекташ не се намира на посочения адрес, а на 5 август той беше обявен за национално издирване.

Това предизвика протести на мотористи пред Съдебната палата в София и пред турското посолство, като те дори се опитаха да нахлуят в сградата, обяви посланикът на Република Турция у нас Сюлейман Гьокче. Мотористите поискаха окръжната съдийка, която наложи мярката домашен арест, да подаде оставка.



 За невъзможността на МВР да контролира домашните арестанти призна още преди година и вътрешният министър Румяна Бъчварова. Тогава тя обясни, че охрана е нужна за 166 души под домашен арест, но МВР нямало ресурс и трябвало да се преосмисли реда за налагане на тези мерки.











Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

овен

Ден да се съсредоточите върху професионалния си живот

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден да се съсредоточите върху професионалния си живот