Свързани новини

05.08.2016 09:33

Мотористи щурмуваха турското посолството заради избягалия Бекташ

Видян 1626 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      Български демонстранти са се опитали да нахлуят в сградата на турското посолство, обяви посланикът на Република Турция у нас. По думите на Сюлеймоан Гьокче това е станало вчера сутринта, а полицията е успяла да предотврати нахлуването. В интервю за „Преди всички“ турският посланик бе категоричен, че той и служителите от дипломатическата мисия нямат нищо общо с изчезването на турския гражданин Фарук Бекташ, който прегази двама мотористи край Драгоман, а след това не се яви пред съда.

"Мотористите блокираха движението и организираха демонстрация без никакво разрешение от властите. Опитаха се да нахлуят в посолството. Това предизвиква огромно съжаление и отвращение. Бях там лично. Полицията беше объркана. Мотористите се върнаха вечерта и бяха още по-многобройни. Доколкото разбирам, днес ще протестират отново. Българският съд взима решението. Ние нямаме нищо общо. Това е проблем на българските власти. Знаем, че са се разпространили слухове между тези хора  и те са подстрекавани да се насочат към посолството. Нямаме нищо общо с това. Смятам, че е срамно. Аз нямам никакви подозрения. Научих, че тези слухове са разпространявани в тълпата. Заявявам публично, че нямаме нищо общо с това. Съжалявам дълбоко за тяхната загуба", каза турският посланик.

 "Имаме много добро сътрудничество с българските съдебни власти. Научих за това едва вчера, когато посолството ни беше нападнато от тези хора, които се опитаха да нахлуят в сградата. Смятам, че е в задълженията на българските власти да направят изявление за това, което се случи вчера и да успокоят хората и да им разкажат каква е истината", подчерта Гьокче.


Припомняме, че вчера Софийският апелативен съд постанови постоянен арест за турския гражданин и го обяви за държавно издирване. Полицията не можа да открие Бекташ, който бе поставен под домашен арест с обвинение за катастрофа край Драгоман, при която загинаха двама мотористи - мъж и жена.



 Относно изчезването на Бекташ синът на загиналите Бойко и Таня Бойкови - Владимир Бойков заяви пре бТВ, че не таи гняв.

"Аз осъзнах, че ще избяга, още като го пуснаха под домашен арест. Но ако аз реагирам в дадена ситуация по един начин, някой ден ще ми се върне и на мен. Нормално е да очаквам правосъдие, щом имаме институции, очакваме присъда. Преглъщаме и продължаваме напред – това е България”, допълва Бойков.


  За невъзможността на МВР да контролира домашните арестанти призна още преди година и вътрешният министър Румяна Бъчварова. Тогава тя обясни, че охрана е нужна за 166 души под домашен арест, но МВР нямало ресурс и трябвало да се преосмисли реда за налагане на тези мерки.



  Тази вечер се очаква втори протест на мотористите пред МВР, Външно министерство и парламента. 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни