Каква е ползата, написа потребител на Вейбо. "Той ще каже едно нещо, когато дойде тук, за да спечели икономически ползи, а след това ще направи друго, когато получи парите. Така е от десетилетия."

Свързани новини

12.04.2023 12:09

Европа да не "следва" политиката на САЩ по отношение на Тайван: Макрон

Видян 838 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Неочакваното предложение на Еманюел Макрон Европа да не "следва" политиката на САЩ по отношение на Тайван беше приветствано като "брилянтно решение" тази седмица в Китай, където държавни новинарски издания и потребители на социални медии похвалиха неговата независимост, предаде АФП.

Френският президент пося объркване в международната общност и накара западните съюзници да настръхнат, като призова за "стратегическа автономия" на Тайван след пътуването до Китай миналата седмица, в рамките на което се срещна с президента Си Цзинпин, предаде БНР.

Макрон (45 г.) се наслади на прием като на рокзвезда по време на тридневното му посещение, включително беше преследван от искащи селфита студенти в южния град Гуанчжоу, а местните медии отразиха широко последвалите му коментари, фокусирайки се върху фразата "стратегическа автономия".

Статия в понеделник във в. "Глобал таймс" (Global Times), издание управлявано от Китайската комунистическа партия, казва, че коментарите са "очевидно резултат от дългосрочното наблюдение и размисъл на Макрон" и представляват път, който е "сравнително обективен, рационален и в съответствие със собствените интереси на Европа".

"Някои хора искат да изградят фалшива Европа в общественото мнение, прикривайки истинските европейски гласове и интереси", се добавя в статията.

Чън Вейхуа, шеф на бюрото в Брюксел на държавния "Чайна дейли" (China Daily), написа в Туитър, че "думите на Макрон за стратегическата автономия на ЕС и съпротивата срещу нова Студена война и отделянето също ще се окажат брилянтно решение".

Пекин, който твърди, че Тайван е част от територията му, за да бъде върнат един ден, отдавна се опитва да наруши решимостта на Запада по трънливия въпрос.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

близнаци