Свързани новини

18.03.2021 12:13

Euractiv: ЕК излезе с нова прикрита заплаха да спре износа на ваксини към Великобритания

Видян 2339 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейската комисия обяви в сряда, че е готова да затегне износа на ваксини към страните производителки на ваксини или тези с по-висок процент на ваксинация, ако не изпълнят призива му за „откритост и реципрочност“, в ход, разглеждан като скрита заплаха към Обединеното кралство, една от ключовите страни производителки на ваксини, пише Euractiv.


„ЕС изнася ваксини в подкрепа на глобалното сътрудничество. Но отворените пътища се движат и в двете посоки“, предупреди председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по време на пресконференция, подчертавайки, че досега ЕС е изнесъл 41 милиона дози в 33 различни страни.


„Трябва да можем да обясним на хората в Европа как става това, как става така, че изнасяме за целия свят, но имаме трудности в рамките на Съюза. Ние изнасяме в 30 страни, но нищо не се връща от страни, които произвеждат и това трябва да се разгледа“, каза тя.


„Искаме да видим реципрочност и пропорционалност в износа и сме готови да използваме какъвто и да е инструмент за постигане на това“, каза тя, подчертавайки необходимостта да се гарантира, че ЕС „получава справедливия си дял“.


„Очевидно не става въпрос само за интересите на европейците, но аз съм председател на Европейската комисия и трябва да защитавам гражданите на Европа“, каза тя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите.