Ескалатори в оживени станции на метрото не работят от седмици

Свързани новини

10.12.2023 08:00

Ескалатори в оживени метростанции не работят от седмици, Братоев дреме – пенсионирайте го

Видян 6320 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ескалатори в някои от най-натоварените станции на софийското метро не работят от дълго време и създават сериозни затруднения, особено за майките с детски колички и за трудноподвижните хора. От сигналите в контактния център на Столичната община става ясно, че на места проблемите не се отстраняват със седмици, пише в. Сега.


Нито кметът, нито преминалия преди 5 г. законово определената възраст за пенсиониране шеф на метрото Братоев си мърдат пръста да свършат тази елементарна работа, която им влиза в непосредствените задължения. Вместо това правят втори първи копки и дават тв интервюта.


Майка е подала сигнал на call.sofia.bg, че в метростанция Бели Дунав не работи нито един ескалатор. "Налага ми се да се придвижвам с бебешка количка. Нито един ескалатор не работи. На изхода от страната на Надежда 3 няма и асансьор. Така е повече от 2 седмици. Пълно безобразие и никаква мисъл за майките с колички и хората в неравностойно положение", коментира тя. От приложенията към сигнала личи, че майката е подала сходен сигнал и преди седмица и че повече от 7 дни срещу него още стои знак: "В процес на обработка".


Неработещи ексалатори има и в други от най-оживените спирки на метрото, видя Сега. На най-централната и най-натоварена станция Сердика постоянно спрял и обозначен с червено е един от трите ескалатора при входа срещу църквата Св. Петка Самарджийска. Тъй като на този вход няма стълби, неработещото устройство причинява струпвания на работещите ескалатори, особено в час пик сутрин и вечер. Извън строя е и един от ескалаторите на същата станция при входа откъм Централните хали. Не работи и едно от съоръженията на станция Орлов мост, която също е от най-натоварените. В други части на града в момента не функционира ескалатор на станция Бизнес парк. Жител на София е сигнализирал в контактния център, че от дълго време не работи и асансьорът в подлеза на бившия хотел "Плиска".


Перманентен проблем има и с доста от електронните табла от наземния градски транспорт. От повече от месец не работи информационното табло на трамвайната спирка при паметника на Патриарх Евтимий в посока Лозенец. През последните 48 часа в контактния център на Столична община са входирани сигнали, че вече дълго не работи таблото на ЦГМ на спирката при Младежкия театър, и от двете страни пред общината в Нови Искър, на бул. Г.М.Димитров след кръстовището с бул. Никола Габровски, на трамвайната спирка на бул. България след бул. Гоце Делчев по посока на Мотописта и на още няколко места в София.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец