Европейските законодатели одобриха закон за регулиране на индустрията на криптовалутите. Решението да приеме закон за пазарите на крипто-активи (Markets in Crypto-Assets, MiCA) прави ЕС първата широкомащабна юрисдикция, която въвежда всеобхватни правила за регулиране на пазара на криптовалута и защита на потребителите.

Свързани новини

26.04.2023 11:24

ЕС одобри закон за регулиране криптовалутите

Видян 615 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейските законодатели одобриха закон за регулиране на индустрията на криптовалутите. Решението да приеме закон за пазарите на крипто-активи (Markets in Crypto-Assets, MiCA) прави ЕС първата широкомащабна юрисдикция, която въвежда всеобхватни правила за регулиране на пазара на криптовалута и защита на потребителите. Новият закон ще влезе в сила през юли тази година, след като бъде одобрен от всички 27 държави-членки на ЕС, заяви комисарят по финансовите услуги Мейрид Макгинес.

Според експерта по криптовалути Владислав Драмалиев това решение се възприема като положително, тъй като ЕС се превръща в една от малкото юрисдикции, които имат ясни правила как компаниите в сектора да се регистрират и да оперират. "За потребителите се очаква да има по-голяма защита и предвидимост при инвестиция в криптоактиви. текстовете, свързани със stable coins влизат в сила през юли 2024 г., в началото на 2025 г. законът влиза в сила в целостта си", заяви той.

По думите му най-интересно е кой ще определя статута на активите - дали биткойнът е суровина, финансов инструмент или нещо друго. "Търговците трябва да разберат коя част от закона е валидна за тях и да се регистрират в компетентния орган - в България ще е КФН. Лицензът ще е валиден в целия ЕС. Целта е да се изсветли дейността на сектора", посочи Драмалиев.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец

Този ден е малко по-интелектуален за вас

Този ден е малко по-интелектуален за вас, с други думи -