Свързани новини

17.10.2014 16:54

ЕС ни отпуска 51 млн. евро за модернизация на противопожарните служби

Видян 1361 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейската комисия (ЕК) одобри проект „Модернизация на противопожарните служби в 86-те градски зони чрез доставката на пожарни коли и противопожарно оборудване" по Оперативна програма „Регионално развитие" (ОПРР) 2007-2013 г. Това съобщават от Министерство на регионалното развитие.


Одобреният от комисията размер на безвъзмездната финансова помощ е 51 млн. евро, от които 85 % е съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие и 15 % са средства от националния бюджет. От регионалното ведомство уточняват, че вследствие на одобрението, минималната цел за тази оперативна програма за 2014 г. по правилото N+2 е намалена с 39 млн. евро - дял на Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР), съгласно финансовия план на големия проект.


Одобреният проект се финансира в рамките на схема „Подкрепа за ограничаване и предотвратяване на рисковете и щетите при пожари в градските агломерационни ареали", с бенефициент Министерството на вътрешните работи. Това е петият голям проект по ОПРР.


Чрез модернизацията на противопожарните служби със съвременно оборудване ще се постигне максимално предотвратяване на рисковете и щетите за човешкия живот и нематериалното имущество по време на пожари и при аварии в градските зони, посочват още от министерството.


С изпълнението на този проект ще бъде възможно да се доставят нови съвременни пожарни коли и противопожарно оборудване за регионалните структури на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" към Министерството на вътрешните работи. Това ще намали времето за реагиране, времето за пристигане на мястото на произшествието, както и преките щети.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.