Свързани новини

15.10.2014 14:30

Отпуснаха 15 млн. за жп инфраструктура

Видян 1073 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правителството отпусна 15 млн. лв. допълнително по бюджета на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, съобщиха от правителствената информационна служба. Със средствата ще бъде покрито част от съфинансирането на Национална компания „Железопътна инфраструктура” за изпълнение на големи жп проекти, финансирани по ОП „Транспорт“ 2007-2013 г.


Необходимите финансови средства за извършване на разходите, свързани с кореспондиращото съфинансиране на НКЖИ до края на 2014 г. за проектите, изпълнявани от компанията по ОП „Транспорт“, са на обща стойност 63 141 000 лв. без ДДС.


С отпуснатото сега финансиране ще бъде обезпечено изпълнението на дейности по три инфраструктурни проекта: реконструкция и електрификация на жп линията Пловдив-Свиленград (участък Първомай-Свиленград), модернизация на жп участък Септември-Пловдив и рехабилитация на железопътната инфраструктура в участъците от жп линията Пловдив-Бургас.


Правителството одобри и допълнителни разходи/трансфери в размер на 8 747 305 лв. за финансиране на дейности по обновяване на учебно-техническото оборудване и обзавеждане на бази за практическо обучение, учебни стаи и стаи в общежития.


Средствата са предвидени в централния бюджет за изпълнение на Националната програма „Модернизация на материалната база в училище”. Те ще бъдат преведени по бюджетите на министерствата на образованието и науката, на земеделието и храните, на културата, на младежта и спорта и на 141 общини. С тях ще бъдат оборудвани кабинети и работилници за професионално обучение, ще бъдат доставени мебели, учебни пособия и материали, ще бъдат подменени подовите настилки в училища, общежития и детски градини, в които има предучилищни групи. По този начин ще се осигурят по-добри условия за обучение и възпитание на децата и учениците.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

рак