Електрическите автомобили

Свързани новини

25.01.2024 17:00

Електрическите автомобили няма да доминират на световния пазар: Шефът на Toyota

Видян 953 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Електрическите превозни средства (ЕПС) никога няма да доминират на пазара и потребителите не трябва да бъдат принуждавани да ги купуват, заяви председателят на Toyota Акио Тойода в коментар, публикуван на уебсайта на компанията.  

Според ръководителя на японския автомобилен производител автомобилите, задвижвани от батерии, някога ще достигнат само 30% от световния пазар, а останалите ще се състоят от хибриди, водородни горивни клетки и автомобили, работещи на гориво.  

Тойода смята, че електромобилите не трябва да се развиват, като се изключват другите технологии, в момент, когато един милиард души по света все още живеят без електричество, а електромобилите, задвижвани от батерии, са скъпи и се нуждаят от инфраструктура за зареждане.   

Говорейки на бизнес събитие по-рано този месец, Тойода, чийто дядо основава Toyota в Япония през 1937 г., призова за "многопътен подход". Той допълни, че преминаването към електромобили няма да стане толкова бързо, колкото мнозина смятат, и че "клиентите - а не регулациите или политиката - трябва да вземат това решение", визирайки целите за нулеви нетни емисии, за които настояват много западни правителства.


Тойода заяви, че се противопоставя на фокуса върху електрическите превозни средства с батерии за сметка на алтернативите: "Врагът е CO2. Така че нека всички да помислим за намаляване на CO2."  

Коментарите на Тойода идват, след като продажбите на електрически автомобили в Обединеното кралство и ЕС отслабнаха към края на миналата година. По данни на Обществото на производителите и търговците на автомобили пазарният дял на електромобилите в Обединеното кралство е намалял през миналата година, тъй като някои шофьори не са били склонни да ги купуват поради опасения от високата им цена и липсата на точки за зареждане.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

водолей

Може да откриете, че прекарвате повече време сами

Дали заради разпукващата се пролет или просто е дошъл