Салвадор освободи ИТ компаниите от данъци

Свързани новини

05.05.2023 17:00

Ел Салвадор освободи ИТ компаниите от данъци

Видян 484 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на Салвадор Найиб Букеле обяви приемането на закон, който премахва данъците върху иновативните технологии, като например създаването на софтуер, кодирането, изкуствения интелект (ИИ) и др. Букеле желае да превърне страната си в технологичен лидер в Латинска Америка.

Законът, подписан от салвадорския президент, ще освободи технологичните компании от всички данъци за най-малко 15 години, според Binance.

"Току-що подписах закон, ЗАКОН ЗА ИНОВАЦИИТЕ И ТЕХНОЛОГИЧНОТО ПРОИЗВОДСТВО, който премахва всички данъци (върху доходите, собствеността, капиталовите печалби и вносните тарифи) върху технологичните иновации, програмирането на софтуер и приложения, изкуствения интелект, производството на компютърен и комуникационен хардуер", написа Букеле в Twitter.

Очаква се законът да "допринесе значително за икономическото развитие на страната", като създаде повече работни места за младите хора. Той би могъл да създаде и възможности за развитието на изкуствения интелект.


41-годишният Букеле залага на нововъзникващите технологии, за да подобри икономиката на страната. През юни 2021 г. Ел Салвадор стана първата държава в света, която прие биткойн като законно платежно средство, пренебрегвайки неодобрението на Международния валутен фонд. Този ход предизвика широка полемика, но правителството на Ел Салвадор активно купува Биткойн, въпреки спада в цените на криптовалутите след миналогодишните фалити и сривове в сектора. Букеле постигна напредък и по плановете за използване на вулканите на Салвадор като източник на енергия за добив на цифровата криптовалута.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион