Салвадор започна да купува биткойни през септември 2021 г. , след като ги превърна в законно платежно средство. По онова време цифровата валута беше в разгара на бичи пазар.

Свързани новини

19.11.2022 17:11

Ел Салвадор удвоява подкрепата си за Bitcoin

Видян 13601 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сътресенията в сектора на криптовалутите, предизвикани от срива на борсата FTX, не намалиха ентусиазма на президента на Ел Салвадор Найиб Букеле по отношение на биткойна. Той обяви, че от 17 ноември страната купува токена ежедневно.

Съобщението идва близо три месеца след като страната направи последната си покупка през юли 2022 г. Според публични данни, цитирани от Cointelegraph, Салвадор в момента притежава 2381 BTC на средна покупна цена от 43 357 долара. Това означава, че страната е похарчила близо 103,23 млн. долара за покупки на биткойни, а стойността им в момента е 39,4 млн. долара, съобщава изданието.


Приемането на BTC в Ел Салвадор може да не изглежда много обещаващо в момента поради интензивната крипто зима", пише Cointelegraph. "Въпреки това, ако погледнем историята на ценовия цикъл на биткойна, страната може лесно да компенсира загубите си при следващия бичи цикъл, като просто задържи покупката си на BTC. "

Салвадор започна да купува биткойни през септември 2021 г. , след като ги превърна в законно платежно средство. По онова време цифровата валута беше в разгара на бичи пазар.

Съобщава се, че за кратко страната е била замесена в продължаващата сага с FTX, като са се появили слухове, че тя е имала свои дялове на борсата. Скоро след това обаче Bukele опроверга тези съобщения в разговор с главния изпълнителен директор на Binance Changpeng Zhao.

За една година биткойн е загубил три четвърти от стойността си.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак