супер комуникатор

Свързани новини

03.03.2024 17:00

Експерт от Харвард разкри 10-секунден трик, който превръща всеки в супер комуникатор

Видян 13324 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Възпитаник на Харвардския университет разкрива 10-секунден хак, който помага на всеки да стане "супер комуникатор" - с нови хора, с приятели или партньори за цял живот.


Чарлз Дюхиг предлага да отделим кратък момент, за да измислим три теми или идеи за разговор, преди да започнем всеки разговор.


От една страна, това намалява вероятността от неловко мълчание, но също така ви позволява да изглеждате уверени и самоуверени по време на общуването.


Ако използвате тази техника с любимите си хора, тя може да ви помогне да преодолеете повърхностните разговори и с течение на времето да установите по-смислени и ангажиращи отношения.


Други съвети включват разбиране на това, от какво се нуждае човекът в разговора, и обръщане на внимание на невербалните му сигнали.


Независимо дали става дума за събитие, първа среща с някого на среща или за непринуден разговор с непознат в метрото, хората, които са подготвени с три теми за разговор, имат по-добри взаимоотношения лице в лице, казва Дюхиг пред Business Insider.


"В повечето случаи няма да обсъждате тези неща, но нивото на тревожност ще спадне значително, защото ще имате усещането, че имате на какво да се опрете.
Ако настъпи неудобно мълчание, знаете точно какво ще повдигнете.


Важно е да не ставате прекалено зависими от въпросите, предупреждава Дюхиг, като добавя, че е вероятно да не стигнете до всички въпроси.


Но той каза, че ако ги имате под ръка, можете да изглеждате по-спокойни, което от своя страна ще накара другия човек да се чувства спокойно и удобно.


Започнете с малки въпроси, като например: "Къде учихте в колеж", "Какво беше да израснеш в малък град" или "С какво си изкарвате прехраната?" може да накара другия човек да се чувства по-комфортно.


В продължение на три години той изучава различни видове езикови сигнали и открива, че хората могат да пропуснат да изградят връзка, защото не знаят как да водят разговора, от който се нуждае техният спътник.


"Суперкомуникаторите" се основават на основата на разговора и задават от 10 до 20 пъти повече въпроси от средностатистическия човек, което кара спътника им да се чувства по-спокоен и сякаш е бил изслушан.


"Смятаме, че смисълът на един разговор, определението за успех, е да убедиш другия в нещо", казва Дюхиг.


"А истинският смисъл на разговора е просто да разберем другия човек.
Но не е достатъчно просто да зададете въпроса, трябва и да докажете, че слушате, пише Дюхиг в статия за Wall Street Journal.


"Много хора не знаят как да покажат, че слушат. А говоренето е толкова интензивна когнитивна дейност, че често ораторите не забелязват как реагират слушателите", обяснява той.


Свръхкомуникаторите често използват стратегия, известна като "зацикляне за разбиране", което означава, че преформулират отговора на човека на даден въпрос, за да се уверят, че сте разбрали какво е казал.


 Това кара човека да се чувства изслушан и може да привлече други хора, които ще се чувстват по-склонни да задават въпроси и да слушат по-внимателно, отколкото преди.


Социалната мимикрия е една от най-силните характеристики на човешките взаимодействия, която показва, че сте ангажирани с разговора, като имитирате поведението, позата или маниерите на другия, без да осъзнавате действията си.


 Източник: Dailymail


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 03.03.2024 21:54

    Мно-о-ого стар трик - да завъртиш разговора към теми, по които си компетентен.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

лъв