В първото писмо Комисията подчертава, че България и 8 страни членки не са приложили директивата за превоз по суша на опасни стоки, която важи както за международни, така и за национални транспортни операции в рамките на ЕС

Свързани новини

20.07.2023 14:48

ЕК с официални писма до България за 3 директиви на ЕС

Видян 595 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейската комисия изпрати официални уведомителни писма до България за транспонирането на три директиви на ЕС. Сред тях е и тази за компенсации на жертвите на пътя в случай на фалит на застрахователя, съобщиха от БНР.

В първото писмо Комисията подчертава, че България и 8 страни членки не са приложили директивата за превоз по суша на опасни стоки, която важи както за международни, така и за национални транспортни операции в рамките на ЕС.

От Берлемон съобщават още, че България и още 16 държави от Общността не са транспонирали директивата, според която всички мултинационални компании, базирани постоянно на Общия пазар с приходи над 750 млн. евро, са задължени да публикуват доклад за корпоративните данъци, които плащат във всяка страна-членка. Те трябва да информират и за броя на работещите и оборота си във всяка една от страните.

Също така Комисията отбелязва, че България и още 15 страни членки не са транспонирали директивата за осигуровка на моторни превозни средства, с която се урежда компенсация на жертвите на пътя при фалит на застрахователя.

В този случай страните членки трябва да назначат органи, които да се занимават с исканията за такива компенсации. Ако инцидентите са трансгранични, тези органи трябва да сключват споразумение помежду си за уреждането на въпроса.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци