Абдел Фатах ас Сиси се е съгласил да отвори граничен пункт „Рафах”

Свързани новини

19.10.2023 11:47

Египет отваря граничния пункт с Газа за камиони с хуманитарна помощ

Видян 527 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Абдел Фатах ас Сиси се е съгласил да отвори граничен пункт „Рафах” за преминаването през него на около 20 камиона с хуманитарна помощ за ивицата Газа. Новината съобщи американският президент Джо Байдън. Това е единственият граничен контролно-пропускателен пункт с Ивицата Газа, който не се контролира от Израел, но в момента е затворен. Не се очаква конвоят с камиони да бъде пропуснат преди петък, тъй като днес трябва да се направи спешен ремонт на пътя през граничния пункт.

Белият дом поясни, че Съединените щати и Египет ще координират действията си с международните организации начело с ООН. Междувременно дипломатическите усилия за намиране изход от кризата в Близкия изток продължават. В Израел днес пристига британският министър-председател Риши Сунак. Очаква се той да посети и други регионални столици.

„Ще бъдат пропуснати до 20 камиона. Преговорите, които водих, бяха много тежки. Искам да изведем, колкото се може повече от камионите. Там има, предполагам, 150 или нещо подобно. Не всички от тях ще минат на първия етап. Ако има втори, ще видим как ще се развият нещата.

Въпросът е, че ако „Хамас” конфискува помощта или не ѝ позволи да премине, тогава тя ще бъде прекратена, защото няма да й изпращаме никаква хуманитарна. Това е ангажимент, който съм поел. В крайна сметка египетският президент Сиси заслужава истинско признание, защото беше много сговорчив”, заяви Байдън.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

везни