Разследването на центъра показва, че Русев и Марсалек са поддържали връзка още от 2015 г.

Свързани новини

18.08.2023 15:54

Един от арестуваните във Великобритания българи е помагал на най-издирвания престъпник в Германия

Видян 695 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Независимият център за разследвания Dossier Center изнася информация, че един от арестуваните във Великобритания българи по подозрения в шпионаж в полза на Русия, е предоставил специален телефон за следене на Ян Марсалек, който стои зад една от най-големите финансови измами в Германия.

Орлин Русев, смятан за "мозъка" на шпионската група, е предоставил оборудване на Ян Марсалек, бивш мениджър в компанията за безконтактни плащания Wirecard, който през 2020 г. се оказва в центъра на схема, при която са откраднати около 2 милиарда евро, твърди Dossier Center.

Русев бил осигурил на Марсалек телефон със специална защита от следене, както и с възможност за използване на така наречения "комуникационен протокол SS7". Това ще рече специален набор от протоколи за телефонна сигнализация, която се използва за провеждане на повече телефонни разговори по света и това позволява пращане на текстови съобщения до определени абонати и събиране на информация за тяхното местоположение и други лични данни.

Разследването на центъра показва, че Русев и Марсалек са поддържали връзка още от 2015 г.

Изнесена е още информация, че Русев е регистрирал две филми на Острова – NEGENTECH LTD  и MYTOTAT TV LTD, като и двете вече са закрити. Както посочва независимият център за разследване, с компаниите си и дейността си Орлин Русев е помагал не само на официални лица, но и на престъпници, какъвто е Ян Марсалек.

През 2020 г. Марсалек, който има връзки с руските спецслужби, успява да избяга в Русия и оттогава се смята ,че се укрива в Подмосковието.


Източник: БНР



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.