Министерството се позовава решение на Централната избирателна комисия (ЦИК) от 27 март 2021 г.

Свързани новини

17.08.2023 15:35

Обвинените за шпионаж българи не са номинирани от партии за членове на секционни комисии в Лондон

Видян 370 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Двама от тримата арестувани в Лондон за шпионаж българи, които за изборите на 4 април 2021 г. са били председатели на секционни избирателни комисии (СИК) в Лондон, са предложени не от политически партии, а от българската общност. Това съобщава Българската телеграфна агенция (БТА), като се позовава на информация от Министерството на външните работи (МВнР).

Катрин Иванова е била председател на СИК в посолството в Лондон, а Бисер Джамбазов е отговарял за секцията в Ийлинг. "Същите са номинирани от българската общност в Лондон и от Инициативен комитет за секция в Ийлинг, Лондон", съобщава външното министерство за БТА.

Министерството се позовава решение на Централната избирателна комисия (ЦИК) от 27 март 2021 г. То изменя и допълва предишно решение, тъй като партиите не са подали достатъчно имена за членове на секции в чужбина и това налага Министерството на външните работи да прави номинации.

"Ръководителите на съответните дипломатически или консулски представителства, министърът на външните работи или оправомощеният от него заместник-министър могат да правят предложения въз основа на предложения от организации на български граждани в съответната страна, посочват още от външното ни ведомство", пише още МВнР до БТА.

Решението на ЦИК от 27 март препраща към по-ранно от 22 март. То е за първоначалните назначения на членовете на секции в чужбина. В него липсват имената на Катрин Иванова и Бисер Джамбазов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

козирог