Двете фрегати "плаваха от юг на север във водите край нашето източно крайбрежие" към 23:00 ч. местно време (15:00 ч. по Гринуич), се казва в изявлението.

Свързани новини

28.06.2023 12:06

Две руски фрегати притесниха Тайван

Видян 622 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Две руски фрегати са били забелязани да плават край източния бряг на Тайван във вторник, съобщи министерството на отбраната на самоуправляващия се остров.

Тайвански кораби и самолети са били изпратени, за да наблюдават движението на руските кораби, се казва в изявление на министерството. Бяха активирани и наземни ракетни системи, добави то.

Двете фрегати "плаваха от юг на север във водите край нашето източно крайбрежие" към 23:00 ч. местно време (15:00 ч. по Гринуич), се казва в изявлението.

Според Тайпе руските военни кораби "са тръгнали от... зоната за реагиране" в югоизточна посока край пристанищния град Суао, където се намира голяма тайванска военноморска база. Не се посочва на какво разстояние от тайванските брегове са се намирали военните кораби.

Напрежението около Тайван остава високо, като Тайпе ежедневно съобщава за забелязани китайски кораби и самолети около острова. Пекин смята Тайван за част от своята територия в рамките на политиката си за "един Китай".


Тихоокеанският флот на Русия съобщи, че две от корветите "Громкий" и "Совершенний" са навлезли в южната част на Филипинско море източно от Тайван, за да изпълнят задачи в рамките на далечен морски преход.

Двата кораба са пристигнали в района, след като са си проправили път през Южнокитайско море.

По време на прехода си корабите са провеждали маневри и редовни учения. Те са включвали симулирана морска битка за отразяване на ракетна атака откъм морето, заяви Тихоокеанският флот.

По-рано този месец Тихоокеанският флот на Русия проведе мащабни учения в Японско море (известно в Корея като Източно море) и Охотско море. В ученията между 5 и 20 юни участваха около 60 военни и спомагателни кораба, 35 военни самолета, войски за брегова отбрана и над 11 000 военнослужещи.

Силите, участващи в ученията, са изпълнявали бойна подготовка, тренирали са проследяване на подводници и са работили по подобряване на организацията на морската противовъздушна отбрана и логистичната поддръжка, съобщават от руското Министерство на отбраната.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион