Тенденцията от последните седмици е водачите, които превозват нелегални мигранти, категорично отказват да спират на подадени полицейски сигнали.

Свързани новини

27.02.2023 16:30

Дрогиран шофьор без книжка е хванат с нелегални мигранти

Видян 4497 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Полицията е задържала днес сутринта неправоспособен и дрогиран шофьор, който е превозвал нелегални мигранти по АМ Тракия, съобщи БНР. Водачът е отказал да спре на полицейски сигнал край Ихтиман в посока София и е започнало преследване. Той е арестуван на влизане в столицата. В колата са открити 10 нелегални мигранти от Афганистан.


Провеждат се процесуално-следствени действия. Изяснява се как мигрантите са стигнали от границата с Турция до тук. Вероятно става въпрос за познатата схема – прескачане със стълба на граничната стена, след което са натоварени в автомобил и докарани до София.


"Нашата задача е да спрем вторичните придвижвания на територията на страната. Първата ни задача е да спрем мигрантите на границата. Но 110 км от граничната линия не е технически обезпечена. Представители на ЕК ще помогнат изключително бързо за това обезпечение, да се набавят автомобили и да се попълни щата на Гранична полиция, който е намален с 2000 души за последните 10 години. Да спрем мигрантите още на границата", заяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.


От територията на Турция тръгват мигранти към цяла Европа, подчерта той. "Трябва да сме наясно, че не говорим за една глава, а за организирана престъпност, която действа от територията на Турция до територията на последната европейска държава. По цялата карта на Европа има изключително добре изградени престъпни структури. Цяла Европа в момента се мобилизира да отговори на това, защото смъртта на която сме свидетели е не само в България, тя е отново на територията на цяла Европа", посочи още Демерджиев.


Полицията е задържала вчера сутринта неправоспособен и дрогиран шофьор, който е превозвал нелегални мигранти по АМ Тракия, съобщи БНР. Водачът е



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева