Министърът отново коментира, че данните на прокуратурата за спад в досъдебните производства срещу организирани престъпни групи не отговарят на действителността. Освен това изрази критики към държавното обвинение, че сключва голям брой споразумения с каналджиите, което води до по-ниски наказания.

Свързани новини

23.02.2023 16:28

Дронове ще ловят корупция и нелегални мигранти по границата

Видян 549 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Дронове се включват в работата на МВР по охраната на границата. Те ще следят както за незаконно преминаване, така и за корупционни практики в Гранична полиция. Това съобщи пред журналисти служебният вътрешен министър Иван Демерджиев преди националното съвещание на МВР.
По негови думи се очаква солидна финансова подкрепа от страна на ЕК за охраната на българо-турската граница по механизма за солидарност.


"Има десетки задържани. Ще снабдим границата с дронове, които ще следят и работата на нашите служители и ви уверявам, че в момента, в който те заработят, корупционните практики ще спаднат драстично. Няма външна граница на ЕС, през която да не проникват мигранти. Нашата задача е да не допускаме преминаването им като на парад през територията на страната, както се случваше доскоро. Много е тъжно, че процесът е отдавна е такъв, а 110 км от границата стоят необезпечени", посочи Демерджиев.


Министърът отново коментира, че данните на прокуратурата за спад в досъдебните производства срещу организирани престъпни групи не отговарят на действителността. Освен това изрази критики към държавното обвинение, че сключва голям брой споразумения с каналджиите, което води до по-ниски наказания.
Демерджиев обясни още, че ще има срещи с представители на Европол, за да се работи по групи за каналджийство, които действат в цяла Европа. Напомни и че е предал списък с хора, които се занимават с подобна дейност на турския си колега. Не го питал какво става заради земетресението там.
От прокуратурата отговориха на Демерджиев.

"Разкриването на престъпленията е от компетентността на органите на МВР и службите за сигурност, които при установяване на данни за престъпление следва да уведомяват прокуратурата. В тази връзка очакваме компетентните институции да предприемат незабавни действия по разкриването на организирани престъпни групи, занимаващи се с каналджийство", пише в позиция на прокуратурата. Държавното обвинение обяснява още, че не може да бъде критикувано за сключените споразумения, тъй като те съкращават времето от извършване на престъплението до наказването му с влязла в сила присъда. "Преди да се произнесе, съдът проверява делото и самото споразумение, ако прецени, че то противоречи на закона и морала, не го одобрява. В този смисъл не може да се направи заключение, че постигнатата чрез споразумение бързина е за сметка на усещането за справедливост у гражданите", категорични са от прокуратурата.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

козирог