Нямаме притеснения за Балкански поток, добре е да има комисия и за корупцията с оръжията при К. Петков: Теменужка Петкова

Свързани новини

29.03.2024 11:00

Добре е да има комисия и за корупцията с оръжията при К. Петков: Теменужка Петкова

Видян 1637 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нямаме притеснения за Балкански поток, думите на ПП-ДБ са жалки брътвежи, когато няма какво да кажат, започват да говорят по тази тема.

Това заяви на брифинг в парламента Теменужка Петкова от ГЕРБ.

Темата не била част от преговорите до последния ден, каза тя.

По думите на Венко Сабрутев от ПП темата "Турски поток" била част от преговорите между ПП-ДБ и ГЕРБ.

ГЕРБ заявиха, че нямат притеснения за временната комисия, която искат от "Промяната".

Малко по-рано депутатите Венко Сабрутев, Мартин Димитров и Ивайло Мирчев от ПП-ДБ внесоха проект на решение за създаване на временна комисия заради "Турски поток".


"Ако от ПП/ДБ имат намерение да правят разследвания на Турски поток, трябва да се обърнат към съответните органи в Турция. Крайно време е да се научат, че българският проект се нарича "Балкански поток". Чуваме жалки брътвежи на едни безсилни хора. Винаги, когато нямат какво да кажат, те започват да говорят за "Балкански поток". Припомням, че решението за проекта бе взето от българския парламент без нито един глас "против".


Категорична лъжа е, че темата е присъствала в преговорите между нас. Тя беше поставена в последния ден, когато стана ясно, че те се провалят и като заплаха към нас решиха, че ще правят анкетна комисия за този проект. Ние притеснения нямаме! Могат да назначават колкото искат временни комисии, дано така научат как се реализират такъв тип инфраструктурни проекти и как да се борят за интересите на България.


Кога ПП/ДБ са искрени? Дали когато по искане на Асен Василев гласувахме таксата от 20 лева мегават/час за Балкански поток и в проекта на бюджета бяха предвидени 2.4 млрд. като приходи и това беше прекрасен проект. Или са искрени днес, когато обясняват колко е лош", подчертаха от ГЕРБ.


Според Петкова било добра тема за временна комисия и разследването на журналиста Христо Грозев за корупция при износа на оръжия по време на управлението на Кирил Петков.


В края на февруари разследващият журналист Христо Грозев обяви, че в Украйна се води разследване за възможна корупция в България във връзка с доставките на оръжие през първите месеци на войната на Русия в страната.

"Подписвали сме тази паметна бележка, ясна е пътната карта, всеки един от вас ако я поиска, ще му бъде предоставена", каза още Теменужка Петкова на въпрос дали е подписвала пътната карта.

Решението за проекта е взето от парламента, подчерта тя.


Според Томислав Дончев повдигането на темата за Балкански поток показва "политическа безпомощност".


Даниел Митов пък допълни, че трябва да се прекрати "глупавата теза", че едва ли не заради "Балкански поток" е започнала войната в Украйна.




 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

лъв