Мартин Димитров каза, че депутатите от ПП-ДБ поискали копие от руската страна, но и оттам такова не било осигурено.

Свързани новини

29.03.2024 10:47

ППДБ иска комисия за пътната карта и Турски поток

Видян 469 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ПП-ДБ са внесли проект на решение за съставяне на временна комисия, която да изследва фактите и обстоятелствата около изчезналата пътна карта за "Турски поток", която впоследствие беше намерена в имейлите на руски депутати, и всички факти и обстоятелства около изграждането на газопровода "Турски поток", обяви в кулоарите на парламента депутатът от ПП-ДБ Венко Сабрутев.

На въпрос защо чак сега се настоява за тази комисия, той обясни, че темата е била обект на обсъждане по време на преговорите между тях и ГЕРБ-СДС за създаването на правителството. Според Сабрутев те отказвали въпросът да бъде разгледан от Народното събрание.

    "Обществото трябва да знае защо България осигури стартиране на войната в Украйна, защо България даде тази възможност на Русия. Българските граждани трябва да знаят защо бяха похарчени 3 млрд. лева за руска тръба, която ще превозва руски газ", заяви той.

Ивайло Мирчев заяви, че още на 6 март от ПП-ДБ са попитали енергийния министър дали показаната "Пътна карта“, която бе изкарана в последните седмици, е истинската. По думите му самото енергийно министерство не е убедено как изглежда тя.

    "Имахме тръба, която идваше от Русия към България, нямаше никаква причина да бъде строен "Турски поток", тъй като ние освен че загубихме 3 млрд. от строителството, загубихме 2 млрд. от транзитните такси, които България щеше да получи от тази стара тръба, изградена по съветско време. Елементарни сметки показват, че минимум 30-40 години трябва да се възвърне инвестицията в "Турски поток", но по-важното е, че България обслужи геополитическия интерес на Путин, защото построявайки "Турски поток" дадохме повод на Путин да започне войната в Украйна", каза Мирчев.

Мартин Димитров каза, че депутатите от ПП-ДБ поискали копие от руската страна, но и оттам такова не било осигурено.

    "Това означава, че нещо крият, а в енергетиката ангажиментите са за милиарди. В процеса на преговорите ние предупредихме колегите от ГЕРБ независимо какво ще стане с преговорите, че ние ще искаме да има такава комисия. Ако трябва такава, ще има и в този парламент, и в бъдещия", допълни Димитров.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог