19’ обаче уточнява, че първо трябва да има готов проект, който да ги поеме. Реално нямаме наличен

Свързани новини

04.04.2022 15:24

До месец решаваме за инсинератора или губим европарите

Видян 1489 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„До две седмици, най-много до месец в диалог с Министерството на околната среда и водите и Европейската комисия трябва да бъде взето решение за съдбата на инсинератора”, заяви финансовият заместник-кмет на София Дончо Барбалов в коментар по темата ще бъде ли довършен огромният проект на завода за боклук с инсталация за производството на енергия от него в ТЕЦ София.




Напомняме, че проектът отдавна е одобрен от Европейската комисия и е с отпуснато финансиране за него, като по оценка на Брюксел е един от двата най-модерни в целия Европейски съюз.




В същото време вицепремиерът и екоминистър от квотата на Зелените Борислав Сандов призова Столичната община да се окаже от него.




Той явно не е наясно, че датата за усвояването на отпуснатите евросредства е съвсем близо – проектът трябва да бъде завършен през 2023 г., а неговата фактическа фаза дори не е започнала, поради забавяне, наложено през последната година от служебните кабинети и правителството на Промяната.




Според Дончо Барбалов би било сериозен проблем, защото сме на път да изгубим средствата. На теория парите биха могли и да се пренасочат към друг обект.




19’ обаче уточнява, че първо трябва да има друг готов проект, който да ги поеме. Реално нямаме наличен. И по-важното: той да бъде толкова добър, че да бъде одобрен от Европейската комисия като по-заслужаващ инвестиции от инсератора. Което е 99% невъзможно да стане.  


 


Наталия Каменова


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 05.04.2022 12:50

    РАЗБИРА се, по-добре е да се ЗАГУБЯТ,отколкото да се ОТКРАДНАТ!!!

  • 001 Тинк-танк за лични интереси в МКРП 04.04.2022 21:47

    В мутро клепто регион Папуристан има една вече безгрешно отработена, чудесно действаща,изградена и проверена на практика вече от 13 години солидна традиция: Щом едни целеви евро пари няма как да се откраднат, по-добре е изобщо да не се приемат от ЕС!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.