В държавния бюджет има средства за строителство на детски градини

Свързани новини

04.04.2022 15:15

Градим 20 нови градини т.г., можем и още 17, ако кабинетът помогне: СО

Видян 936 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За първи път към капиталовата програма в годишния бюджет на Столичната община имаме допълнителен списък с обекти на обща стойност 199 млн. лева, които са с различна степен на подготовка, а някои от тях вече са със сключени договори.




В държавния бюджет има средства за строителство на детски градини. Ако се отвори възможност за финансиране, държавата има възможност за кандидатстване с готови обекти, за да се направи значителна стъпка към решаването на този значителен проблем", заяви в интервю за Блумбърг финансовият заместник – кмет на София Дончо Барбалов.




За тази година е планирано изграждането на 20 детски градини, като има готовност за още 17, ако има финансиране, уточни той.



Според изнесени от общински съветници данни по време на обсъждането на тазгодишния бюджет в момента милионният град има нужда от 43 нови детски заведения, за да поеме наплива от желаещи да бъдат записани там хлапета.




За да се изпревари тенденцията за недостиг на места в детските градини, в София обаче е нужно да се направят още промени в регулаторната рамка, обясни събеседникът, за да се осигури по-лесен достъп на частната инициатива. По този начин ще се отговори на нуждите на града.




Напомняме, че в държавния бюджет за тази година има предвидени 70 млн. лв. за нови детски градини, което означава поне 30-35 сгради, като София е кандидатствала да получи подобаваща част от парите, тъй като градът вече и според НСИ побира четвърт от населението на страната, дава 41% от парите на България, а от гледна точка на броя деца от 0 до 7 г. процентът на дела му е дори още по – висок.


 


 


Наталия Каменова


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали