Свързани новини

23.02.2009 12:58

Директор на данъчна служба бил брокер на имоти

Видян 1931 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Директор на Териториална дирекция на Националната агенция по приходите е брокер на имоти и при сключване на имотни сделки не плаща данъци. Това съобщи лидерът на партия "Ред, законност и справедливост" Яне Янев преди срещата си в новото ръководства на националната агенция по приходите /НАП/, предаде БГНЕС.


Според Янев, целта не е да се рушат институции. Той бе категоричен, че не е срещу всички служители на НАП, както се опитва да бъде тълкувано напоследък. Депутатът заяви, че е с честните и почтени служители и ако има 4-5 процента корумпирани, то те трябва да бъдат отстранени до край и да се спре с порочната практика. Като пример за такава Янев посочи назначаването на директори на териториални дирекции по предложения на политици. Той каза още, че носи конкретни примери и документи, доказващи нарушенията, които ще представи на срещата с ръководството на агенцията. Янев поясни, че въпросният служител е управлявал Бургас, Сливен и Ямбол и в цяла югоизточна България и е разполагал с НАП, "като със собствена частна фирма". Съпругът на служителката е осъществявал покупко-продажби на имоти по Черноморието. Един от тези имоти е държавна собственост на Министерство на земеделието и храните, и е бил закупен от въпросното семейство на цена под 1000 лв. при положение, че стойността му е няколко стотин хиляди. Янев обясни, че управителката на териториалната дирекция в Бургас се е възползвала от положението си за да купуват със съпруга си имоти на ниски цени, а след това да ги препродават на реални цени. Лидерът на РЗС допълни, че става въпрос за 20- 30 имота и че има и други нарушения на служителката. Той обясни, че новият изпълнителен директор на НАП Красимир Стефанов се е ангажирал със случая и ще бъде сезирана прокуратурата, а при необходимост и ДАНС. Депутатът съобщи още за друго нарушение от Биляна Грозданова, ръководител на Инспектората. Той призова тя да бъде освободена незабавно. Като причини за това той посочи действията й, които са блокирали функциите на Инспектората и по-конкретно, това че не е вземала мерки за нарушенията въпреки, че е имала предоставени доклади и тези пропуски са рефлектирали при управлението на цялата система. Янев каза, че до 10-20 дни се очаква развръзка и конкретни резултати по случая според обещанието дадено му от Красимир Стефанов. "Нужно е рязко увеличение на заплатите на "пчеличките" и да бъдат отстранени търтеите", беше категоричен лидерът на Ред, законност и справедливост. Той допълни, че е недопустимо служителите на НАП да започват със заплати от 350 лв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби