Свързани новини

19.02.2009 10:16

Стефанов: "НАП е под стрес!"

Видян 1827 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нелепи твърдения са, че 1000 души от НАП са замесени в източването на ДДС, каза новият изпълнителен директор на НАП Красимир Стефанов пред бТВ, цитиран от БГНЕС.


В края на миналата година има три проверки в Агенцията – от ДАНС, Сметната палата и Дирекция финансов контрол. Нещата вървяха спокойно, ние знаехме че се проверява цялата дейност на НАП. Но не сме имали индикации че бъде разследвана и Мария Мургина, каза Стефанов. Той посочи, че имал срещи с ръководителя на ДАНС Петко Сертово и зам. гл. прокурор Първанов, които са поели ангажимент, че проверките ще завършат максимално бързо. Стефанов отбеляза, че се чувства много объркан в тази ситуация, като подчерта, че никога не е водил разговори с Мургина, които да го карат да прикрива някой случай. Тези проверки, които започнаха в края на миналата година затрудниха нашата работа, защото се изискваше много документация. Естествено в тази ситуация на проверка Мургина се чувстваше притеснена, но ден преди да си подаде оставката нямаше индикация за това. Според Стефанов има спекулация за закриването на контролните органи в НАП, а това е преструктуриране на системата и тези служби продължават да работят. Инспекторатът на НАП е бил на подчинение на Мария Мургина, докато тя е била директор. Но Стефанов каза, че има прикрити данни при проверката на регионалните дирекции в Силистра и Бургас, но не би искал сега да ги коментира. Стефанов подчерта, че има демотивация сред служителите в НАП, те са в стрес и той ги призова да не се безпокоят и да продължат да работят както до сега честно. Трябва да съхранят авторитета на институция и имаме награди не само в България, но и в чужбина, уточни новият изпълнителен директор на НАП. В момента той каза, че няма механизъм, по който да се каже какви са загубите от източване на ДДС. Аз мога да кажа, че са 5 милиона, а не 5 милиарда. ДАНС работи по конкретни случаи, а не колко е източеното ДДС, уточни той. Красимир Стефанов е възложил на експертите в НАП да изготвят план за противодействие на източването на ДДС и да организират акции за това, като всичко това се синхронизира с ДАНС, МВР и прокуратурата. Стефанов съобщи, че след участието си отива именно на срещи с представители на тези индтитуции. Проверката на ДАНС и прокуратурата продължават, като не знаем къде са в момента в страната, допълни той. По случая в Пловдив Стефанов каза, че именно от НАП са подали информацията към ДАНС и там има четирима уволнени служители. Красимир Стефанов каза, че никога не бил притискан от някого и освен това посочи, че не знае кои са олигарсите в България.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог