„Днес в Народното събрание очакваме да чуем на изслушването кой е прикривал кадрите с полицейско насилие над протестиращи и защо една година не са видели бял свят“.


Това каза в кулоарите на парламента Димитър Делчев от „Изправи се БГ! Ние идваме!“, предаде бТВ. Според него кадрите са прикривани от хората, които са ги държали.


„Съгласно Конституцията и законите главният прокурор е длъжен да дойде в НС и да даде сведения. Защо една година не се повдигаха обвинения на полицаи, а прокуратурата се сети чак в събота, че такова нещо има и чак тогава повдигнаха обвинение“, коментира още Делчев.


„Тук идват важни въпроси като тези полицаи получили ли са инструкции. За нас те очевидно са получили инструкции от най-високо ниво, именно от Бойко Борисов, който също трябва да е в залата и да дава обяснения“, на мнение е депутатът от ИБГНИ.


„За жалост днес в залата липсват главните виновници – Гешев и Борисов. Надявам се ръководството на НС да направи всичко възможно да дойдат пред депутатите и да кажат по какъв начин те са дали инструкции, за да може в тази нощ полицаите да окървавяват протестите, за да ги няма“, заяви Делчев.


Снимка: БГНЕС