Свързани новини

04.12.2019 12:19

Дигитален зам. и ексминистър на транспорта влизат в екипа на Фандъкова

Видян 2566 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Правителството на София – заместник-кметовете на града, ще имат нова управленска структура. Ще се появяват нови ресори, ще бъдат разделяни досегашни – строителството и транспортът, за по-голяма ефективност
.
Досегашният шеф на Столичната агенция за инвестиции Владимир Данаилов ще бъде новият заместник – кмет по дигитализацията. Той дойде в общинската администрация от ИТ-сектора и за последните 4 години браншът на новите технологии и креативните индустрии зае 18% от БВП на София, като стана най-големият в нейната икономика. Показател за това са някои от последните привлечени клиенти, които откриха в нашата столица свои дигитални офиси като Файненшъл Таймс, Про Зибен, Световната банка, както и Бош Иновейшънс, който изпълни с живот позамрелия иначе Полиграфически комбинат, напуснат от редакциите. Втората по големина немска банка също идва с ИТ-център в София.



Кметът Фандъкова разделя досегашния ресор строителство, транспорт и инфраструктура. Бивш министър с голям опит и в бизнеса – естествено не Московски, най-вероятно ще поеме транспорта. В строителството е възможно опитен специалист да бъде назначен за заместник – кмет, но тепърва предстои да стане ясно името му сред кандидатите.
Изпълнявалата длъжността на Фандъкова по време на кампанията Ирина Савина, която успя да договори и да бъдат усвоени 4,75 млрд. лв. европроекти за 10 години запазва ресора си, като под нейно ръководство се очаква да премине и туристическият ресор, където количеството – ръстът от 132% на посетителите, се очаква да се превърне в качество и голям бизнес за бранша и за 5000 души в града, които дават апартаменти за настаняване в глобалните резервационни системи.  В този смисъл, добра новина е, че още един лоу-кост опаретар – този път френски, от Нант – столицата на региона на замъците Лоара, открива пряка въздушна линия до Летище София, което от новата година ще бъде управлявано от новия си концесионер.









Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Опре Рома! 05.12.2019 08:46

    Това ли е дигиталният министър на пикчъра?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

стрелец