Свързани новини

22.03.2021 10:14

Детското здравеопазване е ключов приоритет за БСП: Анна Славова

Видян 1549 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пандемията от КОВИД-19 задълбочи още повече социалните и здравни неравенства в България. 1/3 от децата у нас живеят в риск от бедност. Затова един от ключовите приоритети и на БСП са социалните и здравни аспекти в сферата на детското здравеопазване. Това каза народният представител от „БСП за България“ в 44-то Народно събрание и член на Комисията по здравеопазване Анна Славова, която е кандидат от 25 МИР, по време на дискусия на тема „Сектор „Здравеопазване“ в предизборната платформа на БСП“.


Събитието е по инициатива на БСП – София, а модератор бе проф. Невена Цачева. В дискусията взеха участие и кандидатите за народни представители  от „БСП за България“ проф. д-р Жени Стайкова, доц. д-р Стефан Найденов, д-р Венцислава Каменова – Костадинова и д-р Александър Кобаков.


„В нашата предизборна платформа сме записали, че искаме въвеждане на безплатни лекарства за децата до 14 г. С една такава мярка се обръщаме към най-уязвимата и беззащитна група в обществото – децата“, обясни още Славова.


Тя допълни, че от левицата предлагат да облекчат както родителите, така и възрастните хора, като се намали ставката на ДДС за лекарства.


„За съжаление това, което наблюдавах като народен представител, е, че при приемането на държавните бюджети, детското и майчинското здравеопазване оставаше само на думи в разказвателната част на бюджета. В числата ги нямаше“, заяви Славова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

дева