Свързани новини

19.02.2021 16:02

Делото за регистрацията на партията на Божков на 1 март

Видян 1519 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Делото за регистрацията на партията на Васил Божков ще бъде гледано на 1 март от Върховния административен съд, предаде БНР. Прокуратурата протестира решението на Софийския градски съд Гражданската платформа Българско лято да бъде вписана в регистъра на политически партии, което не позволи на формацията да участва самостоятелно във вота на 4 април.


Протестът беше очакван, защото прокуратурата поиска от Градския съд да не регистрира партията на разследвания за 19 престъпления Васил Божков. С три аргумента- въпросителни около проведено онлайн учредително заседание, сгрешени ЕГН-та на учредители и лого, наподобяващо на това на енергийна напитка.


По тези възражения предстои да се произнесе върховната инстанция, а кога - от гледна точка на тези избори, вече е без значение. Борил Соколов, който беше избран за лидер на "Българско лято",  призна,че закъснялата регистрация е бил обсъждан вариант:


"Всички сме гледали скучни предвидими американски фирми с ясен сценарий, така че ние бяхме готови за тези сценарии и сме готови до вариант Д буквално. Времето се оправя, градусите се вдигат, лятото ще дойде по един или по друг начин сто процента".


Вчера от профила са във Фейсбук Васил Божков предложи хора за листите на "Има такъв народ".  Отговорът в социалната мрежа на Слави Трифонов беше "не".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева